Upriličen tradicionalni prijem za boračke porodice povodom pravoslavnog Božića

Upriličen tradicionalni prijem za boračke porodice povodom pravoslavnog Božića

U povodu nastupajućeg velikog pravoslavnog praznika Božića, u Općini Centar je u ponedjeljak 6. januara 2020. godine, upriličen prijem za deset pravoslavnih porodica, čiji su najbliži kao pripadnici Armije RBiH, izgubili živote tokom proteklog rata u BiH.

Ovom prilikom prisutnim članovima boračkih porodica, kao mali znak pažnje, uručena je simbolična novčana pomoć Općine Centar.

Porodice poginulih boraca ugostili su načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić.

Čestitajući prisutnima predstojeći Božić sa željom za dobro zdravlje i napredak, načelnik Ajnadžić je naglasio da će tradicija okupljanja povodom vjerskih praznika biti nastavljena i u budućnosti.

– Nadam se da će ova godina biti bolja svima nama. Uvijek treba da imamo na umu da su međusobno uvažavanje, razumijevanje i tolerancija najvažniji temelji zajedničkog života. Ova tradicija će biti nastavljena. Naša srca su otvorena za vas i to je najvažnije. Svi zajedno treba da gradimo multietnički, multikulturalni i multikonfesionalni prostor koji baštini civilizacijske i evropske vrijednosti. Želim odati dužno poštovanje sinovima ove zemlje koji su dali svoje živote za njenu odbranu i želim da se obavežemo da to nikada nećemo zaboraviti, bez obzira na njihovu vjeru i nacionalnu pripadnost, poručio je Ajnadžić.

Čestitkama se pridružila i predsjedavajuća Karačić koja je kazala da je različitost na prostoru BiH veliko bogatstvo.

-Sretna sam što smo se okupili i što na ovaj način njegujemo tradiciju i ukazujemo poštovanje i priznanje jedni drugima. Ja se nadam da će tako biti i ubuduće, da tradicija svih nas bude ispoštovana i da svi jedni drugima možemo pogledati u oči sa olakšanjem, vjerom i nadom u bolju budućnost, dodala je Karačić.

Previous Podsjećanje: Ratni konvoji konja iz Klisa, Mostaru su donijeli skoro 100 tona hrane i municije
Next Prekogranični šoping u Bosni i Hercegovini štedi kućne budžete susjeda

You might also like

NAŠI DANI

Svaki bosanski političar koji je iskreno branio Bosnu i Hercegovinu označen je kao opasni ‘nacionalista’ i ‘islamski fundamentalista’

Narodni poslanik u državnom parlamentu dr. Denis Bećirović prisjetio se istaknutog bosanskohercegovačkog političara dr. Nijaza Durakovića i podsjetio kroz šta su prolazili svi probosanski političari… -Velikodržavne i hegemonističke politike koje

NAŠI DANI

Momčilo Tešić osuđen na 20 godina zatvora za zločine nad Srebreničanima

Sud Bosne i Hercegovine donio je prvostepenu presudu kojom je Momčilo Tešić osuđen na 20 godina zatvora zbog učešća u strijeljanju 17 muškaraca s područja Srebrenice počinjenom 13. na 14.

KULTURA I UMJETNOST

Robert De Niro u Sarajevu, posjetio i Tunel spasa

Holivudski glumac Robert De Niro danas je stigao u glavni grad BiH, a nakon ručka u centru grada, glumac je odlučio posjetiti “Tunel spasa”. Posjetio je i Zlatište i Jevrejsko