Uručeni ključevi stanova  za 110 porodica u Tuzli i Kaknju

Uručeni ključevi stanova za 110 porodica u Tuzli i Kaknju

Korisnici kolektivnog centra Mihatovići danas su primili ključeve novoizgrađenih stanova socijalnog stanovanja u tuzlanskom naselju Miladije.

Ključeve stanova preuzelo je 90 porodica.

Radi se o projektu CEB II “Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja” čiji je implementator Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Ukupna vrijednost podprojekta Miladije iznosila je 5,9 miliona KM.

Uručenju ključeva korisnicima prisustvovao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloš Lučić i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

A prije dva dana u Kaknju je upriličeno svečano otvaranje zgrade socijalnog stanovanja u koju će biti smještena raseljena lica i izbjeglice.

Ukupna vrijednost zgrade koja ima 5 spratova i 20 stanova iznosi 1.420.897, 53 KM. Učešće Općine Kakanj u projektu iznosi 374.584,40 KM.

Gradnja je realizirana u okviru Regionalnog stambenog programa – RSP.

Previous Reuters: Bosanski voćari dokazuju otpornost usljed pandemije
Next BZK “Preporod” kupuje Bašagićevu rodnu kuću

You might also like

NAŠI DANI

Licemjerna briga za bosanske Srbe na čija se leđa iz Srbije svaljuje sva odgovornost za bosanske ratne strahote

Ne nasjedati na “kukavičije jaje” velikodržavne političke osionosti! Izjavama,  u kojima Aleksandar Vučić  tvrdi da, u atmosferi najtežoj u BiH od okončanja rata, a povodom Inzkovih, kako kaže, nametnutih i

NAŠI DANI

Općina Tešanj će stipendirati 344 studenta

  U velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje u Tešnju potpisani su ugovori za stipendiranje studenata u školskoj 2017/2018. godini. Ugovore su potpisali Općinski načelnik Suad Huskić i 344

NAŠI DANI

Gradonačelnik Sarajeva na Baščaršiji se družio s građanima i poslužio ih bosanskom kafom

 Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka družio se danas na baščaršijskom trgu sa građanima, gostima i turistima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, te ih poslužio bosanskom kafom, u okviru aktivnosti obilježavanja