Uručeni ključevi stanova  za 110 porodica u Tuzli i Kaknju

Uručeni ključevi stanova za 110 porodica u Tuzli i Kaknju

Korisnici kolektivnog centra Mihatovići danas su primili ključeve novoizgrađenih stanova socijalnog stanovanja u tuzlanskom naselju Miladije.

Ključeve stanova preuzelo je 90 porodica.

Radi se o projektu CEB II “Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja” čiji je implementator Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Ukupna vrijednost podprojekta Miladije iznosila je 5,9 miliona KM.

Uručenju ključeva korisnicima prisustvovao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloš Lučić i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

A prije dva dana u Kaknju je upriličeno svečano otvaranje zgrade socijalnog stanovanja u koju će biti smještena raseljena lica i izbjeglice.

Ukupna vrijednost zgrade koja ima 5 spratova i 20 stanova iznosi 1.420.897, 53 KM. Učešće Općine Kakanj u projektu iznosi 374.584,40 KM.

Gradnja je realizirana u okviru Regionalnog stambenog programa – RSP.

Previous Reuters: Bosanski voćari dokazuju otpornost usljed pandemije
Next BZK “Preporod” kupuje Bašagićevu rodnu kuću

You might also like

NAŠI DANI

Kakanj: Spomen-obilježje dobitnicima ‘Zlatnog ljiljana’

U Parku zlatnih ljiljana, u blizini Muzeja Kaknja, danas je upriličena svečanost otkrivanja spomen-obilježja posvećenog hrabrosti i neustrašivosti kakanjskih dobitnika najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”. Prisutnima su se obratili predsjednik

NAŠI DANI

Bajrović: EU hoće radnike, ali ne želi neke države u svom članstvu – koje mogu odlučivati (Video)

Kopredsjedavajući Američko-evropske alijanse Reuf Bajrović, u razgovoru za Face televiziju, dao je svoje viđenje politike Evropske unije prema Bosni i Hercegovini. Bajrović otvoreno govori kako EU u svom članstvu ne

NAŠI DANI

Mostarski logoraši podnijeli krivičnu prijavu protiv Čovića i Ljubića

Udruženje logoraša Mostar podnijelo je krivičnu prijavu protiv Dragana Čovića i Bože Ljubića zbog, kako su naveli u prijavi, “izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”. “Nakon presude