Uspješan rad farmi muznih krava u Kalesiji: Najavljuju proširenje kapaciteta

Uspješan rad farmi muznih krava u Kalesiji: Najavljuju proširenje kapaciteta

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi TK Emir Begić,  boravio je danas u radnoj posjeti općini Kalesija. Bila je to prilika za posjetu farmama muznih krava, razgovore o mogućnostima povećanja proizvodnje što tržište zahtjeva,  kao i predstavljanje ovogodišnjeg programa poticaja resornog ministrastva.

-U Jajićima će uskoro biti položen kamen temeljac za novu farmu, dok će Farma Spreča do kraja ljeta prodati svoje prve kilovate struje proizvedene iz goveđeg stajnjaka.  

Videoprilog RTVTK.

Previous Novalić posjetio Livno i lokalne kompanije
Next ArcelorMittal Zenica - od poslovanja s gubitkom do godišnje zarade od 200 miliona maraka

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini povećana za 3,8 posto

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine primilo je k znanju Informaciju Direkcije za ekonomsko planiranje o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period januar – oktobar 2016. godine, saopćilo je Vijeće ministara BiH.

Ekonomija/Biznis

FlyBosnia prodaje karte za prvu destinaciju: Letovi između Sarajeva i Kuvajta od 4. juna

Prva destinacija avioprijevoznika FlyBosnia je Kuvajt, izvijestio je EX-Yu Aviation. Fly Bosnia će na liniji između Sarajeva i Kuvajta saobraćati od 4. juna tri puta sedmično, svakog utorka, četvrtka i

Ekonomija/Biznis

U Sarajevu dodijeljena priznanja najuspješnijim bh. kompanijama u 2016.

Poslovne novine okupile su  večeras na gala svečanosti u Sarajevu vodeće privrednike u BiH, koji su nosioci razvoja naše zemlje, a najuspješnijima su dodijeljena priznanja. Na ovogodišnjem 30. izboru 100 najvećih