Uspostavljena nova aviolinija Ujedinjeni Arapski Emirati – Sarajevo

Uspostavljena nova aviolinija Ujedinjeni Arapski Emirati – Sarajevo

Kompanija Air Arabia danas je na sarajevskom aerodromu predstavila novu niskobudžetnu avioliniju na relaciji Šarža (Ujedinjeni Arapski Emirati) – Sarajevo.

Avioni te kompanije do jula će letjeti tri puta sedmično, a od jula šest puta sedmično.

Direktor Air Arabia Group Adel Abdullah Al Ali izjavio je da je Sarajevo 116. destinacija u koju lete avioni Air Arabije.

Izrazio je zadovoljstvo uvođenjem linije te je istakao da je Sarajevo popularna turistička destinacija tokom čitave godine, a koja ima sve jače trgovačke veze s UAE.

Istakao je da je Air Arabia mlada kompanija koja postoji 13 godina i kojoj je cilj uvođenje novina, stvaranje veza mežu državama i otvaranje radnih mjesta.

Generalni direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković zahvalio je predstavnicima kompanije te kazao da će nova aviolinija ojačati saradnju te osnažiti turizam.

Glavni inspektor Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH Davor Budimir također je kazao da će uvođenje aviolinije ojačati privredu i tržište u Bosni i Hercegovini.

Izrazio je nadu da će dovesti i do povećanog protoka putnika kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Istakao je da će Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine biti partner u budućnosti.

Al Ali je kazao da bi karta za ovu liniju mogla koštati oko 50 dolara, plus aerodromske takse.

Šarža je grad Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je 15 minuta udaljen od Dubaija.

UNESCO je 1998. godine taj grad proglasio glavnim kulturnim centrom arapskog svijeta, a ponovno priznanje je dobio 2014. godine kada je postao centar islamske kulture.

Izvor: Agencije

Previous Slika "Sarajevo" iz 1992. godine u Dubaiju prodata za 1,14 miliona dolara
Next ŽIVOT NA BOSANSKOM DVORU

You might also like

TURIZAM

Uspostavljena direktna aviolinija Skoplje-Sarajevo

Avion Aegean Airlines sletio je sinoć na Međunarodni aerodrom Sarajevo, čime je zvanično otvorena nova aviolinija na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, Skoplje- Sarajevo. Uz prvi let sa Međunarodnog Aerodroma u Skoplju,

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

I optužnica za zločine u Ključu protiv nedostupnih osoba

Četiri osobe protiv kojih je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu za strijeljanje 78 osoba na području Ključa tokom 1992. godine, imaju srbijansko državljanstvo i nalaze se na području ove

NAŠI DANI

Ministrica vanjskih poslova u službenoj posjeti Alžiru, sastala se sa predsjednikom države i ministrom VP

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, danas se, 9. maja 2022. godine, u okviru službene posjete Narodnoj Demokratskoj Republici Alžir, sastala sa