Uspostavljena nova aviolinija Ujedinjeni Arapski Emirati – Sarajevo

Uspostavljena nova aviolinija Ujedinjeni Arapski Emirati – Sarajevo

Kompanija Air Arabia danas je na sarajevskom aerodromu predstavila novu niskobudžetnu avioliniju na relaciji Šarža (Ujedinjeni Arapski Emirati) – Sarajevo.

Avioni te kompanije do jula će letjeti tri puta sedmično, a od jula šest puta sedmično.

Direktor Air Arabia Group Adel Abdullah Al Ali izjavio je da je Sarajevo 116. destinacija u koju lete avioni Air Arabije.

Izrazio je zadovoljstvo uvođenjem linije te je istakao da je Sarajevo popularna turistička destinacija tokom čitave godine, a koja ima sve jače trgovačke veze s UAE.

Istakao je da je Air Arabia mlada kompanija koja postoji 13 godina i kojoj je cilj uvođenje novina, stvaranje veza mežu državama i otvaranje radnih mjesta.

Generalni direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković zahvalio je predstavnicima kompanije te kazao da će nova aviolinija ojačati saradnju te osnažiti turizam.

Glavni inspektor Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH Davor Budimir također je kazao da će uvođenje aviolinije ojačati privredu i tržište u Bosni i Hercegovini.

Izrazio je nadu da će dovesti i do povećanog protoka putnika kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Istakao je da će Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine biti partner u budućnosti.

Al Ali je kazao da bi karta za ovu liniju mogla koštati oko 50 dolara, plus aerodromske takse.

Šarža je grad Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je 15 minuta udaljen od Dubaija.

UNESCO je 1998. godine taj grad proglasio glavnim kulturnim centrom arapskog svijeta, a ponovno priznanje je dobio 2014. godine kada je postao centar islamske kulture.

Izvor: Agencije

Previous Slika "Sarajevo" iz 1992. godine u Dubaiju prodata za 1,14 miliona dolara
Next ŽIVOT NA BOSANSKOM DVORU

You might also like

NAŠI DANI

Tužilaštvo: Dobavljač odabran na osnovu SMS poruke. Odbrana – Vlada Njemačke respiratore naručila SMS porukom

U Sudu Bosne i Hercegovine jutros je čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi Tužilaštva BiH i odbrana optuženih započelo suđenje federalnom premijeru Fadilu Novaliću, suspendovanom direktoru Federalne uprave civilne zaštite

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

9. maj 1993. – Dan kada su Bošnjaci Mostara pozvani da izvjese bijele zastave

Na današnji dan – Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom HV i HVO je s ciljem stvaranja tzv. hrvatskog stolnog grada kao glavnog grada paradržave tzv. HR HB, 9.

NAŠI DANI

Sattler kaže da je iznenađen dinamikom ispunjavanja evropskih uslova u Ukrajini i da je u Bosni i Hercegovini nedovoljno učinjeno

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Bosni i Hercegovini Johann Sattler izjavio je u Banjoj Luci da će Bosna i Hercegovina postati članica EU, ali da evropski partneri nisu zadovoljni