Uspostavljena nova aviolinija Ujedinjeni Arapski Emirati – Sarajevo

Uspostavljena nova aviolinija Ujedinjeni Arapski Emirati – Sarajevo

Kompanija Air Arabia danas je na sarajevskom aerodromu predstavila novu niskobudžetnu avioliniju na relaciji Šarža (Ujedinjeni Arapski Emirati) – Sarajevo.

Avioni te kompanije do jula će letjeti tri puta sedmično, a od jula šest puta sedmično.

Direktor Air Arabia Group Adel Abdullah Al Ali izjavio je da je Sarajevo 116. destinacija u koju lete avioni Air Arabije.

Izrazio je zadovoljstvo uvođenjem linije te je istakao da je Sarajevo popularna turistička destinacija tokom čitave godine, a koja ima sve jače trgovačke veze s UAE.

Istakao je da je Air Arabia mlada kompanija koja postoji 13 godina i kojoj je cilj uvođenje novina, stvaranje veza mežu državama i otvaranje radnih mjesta.

Generalni direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković zahvalio je predstavnicima kompanije te kazao da će nova aviolinija ojačati saradnju te osnažiti turizam.

Glavni inspektor Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH Davor Budimir također je kazao da će uvođenje aviolinije ojačati privredu i tržište u Bosni i Hercegovini.

Izrazio je nadu da će dovesti i do povećanog protoka putnika kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Istakao je da će Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine biti partner u budućnosti.

Al Ali je kazao da bi karta za ovu liniju mogla koštati oko 50 dolara, plus aerodromske takse.

Šarža je grad Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je 15 minuta udaljen od Dubaija.

UNESCO je 1998. godine taj grad proglasio glavnim kulturnim centrom arapskog svijeta, a ponovno priznanje je dobio 2014. godine kada je postao centar islamske kulture.

Izvor: Agencije

Previous Slika "Sarajevo" iz 1992. godine u Dubaiju prodata za 1,14 miliona dolara
Next ŽIVOT NA BOSANSKOM DVORU

You might also like

Ekonomija/Biznis

Premijer Novalić najavio dva fonda od ukupno milijardu BAM za pomoć privredi

Federalni premijer Fadil Novalić najavio je danas formiranje dva fonda ukupne vrijednosti milijardu konvertibilnih maraka, koji će biti namijenjeni za pomoć privredi u saniranju posljedica globalne pandemije novog koronavirusa, prenosi

NAŠI DANI

 Povratnik u Zvorniku (pre)glasno rekao da je “Dodik debelo krme”, MUP Rs ga kaznio sa 100 KM!

“Dodik je debeli krmak. Ne bojim se ni policije niti načelnika policije, već samo dragog Allaha”, prenosi Istraga. Zbog ovih glasno izgovorenih riječi Salih Nožinović, bošnjački povratnik u Zvornik, morat

NAŠI DANI

Obilježena godišnjica pogibije narodnog heroja Nesiba Malkića

U ponedjeljak je obilježena 28. godišnjica pogibije narodnog heroja i komandanta 210. Viteške brigade Nesiba Malkića i njegovih saboraca Seada Paravlića, Nevresa Šišića, Nermina Forčakovića i Fikreta Andelića. Od agresorske