Uspostavljena nova aviolinija Ujedinjeni Arapski Emirati – Sarajevo

Uspostavljena nova aviolinija Ujedinjeni Arapski Emirati – Sarajevo

Kompanija Air Arabia danas je na sarajevskom aerodromu predstavila novu niskobudžetnu avioliniju na relaciji Šarža (Ujedinjeni Arapski Emirati) – Sarajevo.

Avioni te kompanije do jula će letjeti tri puta sedmično, a od jula šest puta sedmično.

Direktor Air Arabia Group Adel Abdullah Al Ali izjavio je da je Sarajevo 116. destinacija u koju lete avioni Air Arabije.

Izrazio je zadovoljstvo uvođenjem linije te je istakao da je Sarajevo popularna turistička destinacija tokom čitave godine, a koja ima sve jače trgovačke veze s UAE.

Istakao je da je Air Arabia mlada kompanija koja postoji 13 godina i kojoj je cilj uvođenje novina, stvaranje veza mežu državama i otvaranje radnih mjesta.

Generalni direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković zahvalio je predstavnicima kompanije te kazao da će nova aviolinija ojačati saradnju te osnažiti turizam.

Glavni inspektor Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH Davor Budimir također je kazao da će uvođenje aviolinije ojačati privredu i tržište u Bosni i Hercegovini.

Izrazio je nadu da će dovesti i do povećanog protoka putnika kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Istakao je da će Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine biti partner u budućnosti.

Al Ali je kazao da bi karta za ovu liniju mogla koštati oko 50 dolara, plus aerodromske takse.

Šarža je grad Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je 15 minuta udaljen od Dubaija.

UNESCO je 1998. godine taj grad proglasio glavnim kulturnim centrom arapskog svijeta, a ponovno priznanje je dobio 2014. godine kada je postao centar islamske kulture.

Izvor: Agencije

Previous Slika "Sarajevo" iz 1992. godine u Dubaiju prodata za 1,14 miliona dolara
Next ŽIVOT NA BOSANSKOM DVORU

You might also like

NAŠI DANI

Predstavljena mobilna aplikacija ‘FMT FBIH OIL INFO’

U Mostaru je jučer predstavljena finalna verzija mobilne aplikacije pod nazivom ‘FMT FBiH oil info’ za pružanje informacija o cijenama goriva na svim benzinskim pumpama u FBiH, javio je dopisnik

NAŠI DANI

Ako prestanemo vjerovati u ideju Republike Bosne i Hercegovine izgubit ćemo i ovakvu BiH

Obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića povodom dodjele priznanja „Počasni građanin općine Bosanska Krupa“ Poštovani građani Bosanske Krupe, poštovani načelniče! Čast mi je da povodom Dana općine Bosanska Krupa mogu

NAŠI DANI

Drvar nikada nije bio srpski grad, niti će to ikada biti. Drvar je partizanski, i oduvijek je bio bosanski grad

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je na (ne)diplomatski istup ambasadora Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandra Đorđevića. grad, kao što je uvijek i bio. Drvar nikada