Uvoz i izvoz roba iz Bosne i Hercegovine obavlja se normalno

Uvoz i izvoz roba iz Bosne i Hercegovine obavlja se normalno

Svi poslovni procesi u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) provode se potpuno normalno i bez bilo kakvog prekida ili zastoja.

Iz UIO preciziraju da sve carinske ispotave u Bosni Hercegovini rade puno radno vrijeme, a uvozni i izvozni carinski postupci se završavaju u najkraćem mogućem roku, uvažavajući poštivanje zakonskih propisa.

Direktor UIO Miro Džakula obišao je danas granične prijelaze Gradina i Gradiška gdje je promet putničkih vozila znatno smanjen, dok je pojačan promet teretnih vozila i na ulazu u Bosnu i Hercegovinu i prilikom izlaza iz BiH.

-To konkretno znači da se uvoz roba u BiH, kao i izvoz roba iz Bosne i Hercegovine prema inostranstvu obavlja potpuno normalno bez obzira na krajnju destinaciju. Samo na graničnom prijelazu Bos. Gradiška u posljednja 24 sata je ušlo u Bosnu i Hercegovinu 250 kamiona, dok je u istom period izašlo 247 kamiona – navedeno je u saopćenju UIO.

U skladu sa važećim uputama Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, UIO je izvršila sve propisane mjere u cilju zaštite od širenja COVID 19. To se prije svega odnosi na organizaciju rada na način koji će obezbijediti osnovnu ličnu zaštitu zaposlenih u UIO, obezbjeđenje da rukovodioci svih organizacionih jedinica u Upravi budu prisutni na random mjestu kako bi se svi poslovni procesi odvijali potpuno nesmetano.

Uprava je, kako navode, također spremna da organizuje preraspodjelu zaposlenih sa jedne na drugu carinsku lokaciju, ukoliko to bude neophodno.

Previous Tuzla: Građani se uglavnom pridržavaju uputa da smanje kretanje, zatvorene brojne radnje
Next BH Telecom donira milion maraka za nabavku respiratora i druge medicinske opreme

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Bosanske kompanije ugovorile vrijedne isporuke namještaja: Ostvareno preko 220 kontakata sa partnerima iz 48 zemalja svijeta

Kompanije koje izlažu na nacionalnom štandu Bosne i Hercegovine na Međunarodnom sajmu namještaja i enterijera IMM u Kelnu, koji traje od 16. do 22. januara 2017. godine, tokom četri dana

Ekonomija/Biznis

Efendić: „Općina Novi Grad u snažnom zamahu razvoja“

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić održao je danas novogodišnju press konferenciju, kojoj je prisustvovao veliki broj novinara, a tom prilikom načelnik je iznio nekoliko statističkih podataka vezanih za

Ekonomija/Biznis

KS će preuzeti obaveze u vezi s nastupom bosanskohercegovačkih privrednika na EXPO-u

Kanton Sarajevo (KS), odnosno Vlada ovog kantona preuzet će obavezu organizacije nastupa privrednika iz Bosne i Hercegovine na sajmu ‘EXPO’ – najprestižnijoj svjetskoj smotri privrede u Dubaiju.