Večeras počinje 46. internacionalna „Una – regata“

Večeras počinje 46. internacionalna „Una – regata“

 

U Martin Brodu večeras počinje 46. internacionalna turistička „Una – regata“. Najatraktivnija manifestacija ovog tipa na području Unsko-sanskog kantona i ove godine će početi svečanim otvaranjem, koncertom i zabavnim programom za učesnike prve etape. Organizator je i petu godinu zaredom Nacionalni park “Una”.

– S razlogom očekujemo najuspješniju regatu, u posljednjih pet godina. Samo na najatraktivnijoj drugoj etapi od Štrbačkog buka do Bihaća, trebali bismo imati oko 800 učesnika. Iako je ovo izuzetno zahtjevna manifestacija, potvrda sve bolje organizacije je dolazak učesnika iz skoro svih dijelova svijeta – istakao je direktor Nacionalnog parka “Una” Amarildo Mulić.

Ovogodišnja novina je i biciklijada, koju Nacionalni park “Una” organizira s Bike tourom Lukavac. Pedesetak učesnika biciklijade, okolnim šumskim stazama pratit će učesnike regate na vodi.

Unska karavana će do 28. jula veslati na tri etape – od Martin Broda do Štrbačkog buka, zatim do Bihaća, te završnu dionicu Bihać – Bosanska Krupa.

U zabavnom dijelu programa  učestvovat će: Camino Verde, Ibrahim Jukan, Marija Šerifović i Hari Mata Hari, a bit će organizirano i niz popratnih manifestacija, posebno u Bihaću.

Previous Srebrenica: Klanjana dženaza Hatidži Mehmedović
Next "Sunčana strana Federacije BiH 2018" promovirat će većinu gradova u FBiH (VIDEO)

You might also like

TURIZAM

Banovići: Parne lokomotive privlače veliki broj turista

Ljubitelji starih parnih lokomotiva iz Bosne i Hercegovine i regije danas su uživali u jedinstvenom doživljaju fotografiranja i vožnje kroz živopisne krajolike podnožja planine Konjuh u Banovićima. Vožnja u vagonima

TURIZAM

Rekordan broj posjetilaca Nacionalnog parka smaragdne Une (VIDEO)

  Nacionali park “Una” je u 2017. godini zabilježio rast u svim segmentima poslovanja i to je najuspješnija godina do sada – kazao je Feni direktor Parka Amarildo Mulić.  

BH RAZGLEDNICA

Trebinje sa ‘Hercegovačkom kućom’ najbolja svjetska priča o održivom turizmu

Grad Trebinje sa pričom “Hercegovačka kuća” osvojio je prvo mjesto na međunarodnom takmičenju “Green destinations 100 – najboljih priča o održivosti u kategoriji lokalni lanci snabdijevanja. U najužoj konkurenciji za