Večeras počinje 46. internacionalna „Una – regata“

Večeras počinje 46. internacionalna „Una – regata“

 

U Martin Brodu večeras počinje 46. internacionalna turistička „Una – regata“. Najatraktivnija manifestacija ovog tipa na području Unsko-sanskog kantona i ove godine će početi svečanim otvaranjem, koncertom i zabavnim programom za učesnike prve etape. Organizator je i petu godinu zaredom Nacionalni park “Una”.

– S razlogom očekujemo najuspješniju regatu, u posljednjih pet godina. Samo na najatraktivnijoj drugoj etapi od Štrbačkog buka do Bihaća, trebali bismo imati oko 800 učesnika. Iako je ovo izuzetno zahtjevna manifestacija, potvrda sve bolje organizacije je dolazak učesnika iz skoro svih dijelova svijeta – istakao je direktor Nacionalnog parka “Una” Amarildo Mulić.

Ovogodišnja novina je i biciklijada, koju Nacionalni park “Una” organizira s Bike tourom Lukavac. Pedesetak učesnika biciklijade, okolnim šumskim stazama pratit će učesnike regate na vodi.

Unska karavana će do 28. jula veslati na tri etape – od Martin Broda do Štrbačkog buka, zatim do Bihaća, te završnu dionicu Bihać – Bosanska Krupa.

U zabavnom dijelu programa  učestvovat će: Camino Verde, Ibrahim Jukan, Marija Šerifović i Hari Mata Hari, a bit će organizirano i niz popratnih manifestacija, posebno u Bihaću.

Previous Srebrenica: Klanjana dženaza Hatidži Mehmedović
Next "Sunčana strana Federacije BiH 2018" promovirat će većinu gradova u FBiH (VIDEO)

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Svjetski dan rijeka simbolično obilježen na rijeci Buni

Tri stotine zanimljivih crteža ujedinjenih u mozaik, a na temu zaštite i očuvanja rijeka kao prirodnih blaga, simbolično je izloženo pored rijeke Bune, na mjestima gdje su planirane gradnje mini

BH RAZGLEDNICA

Zenički osnovci defileom gradskim ulicama obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Svečanim defileom ulicama Grada Zenice učenika 18 zeničkih javnih i privatnih osnovnih škola, u tom je gradu počelo obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, odnosno 30. godišnjice od provedbe referenduma

BH RAZGLEDNICA

Narednih dana sunčano, temperature do 28 stepeni

Pretežno sunčano vrijeme sa temperaturama koje će se kretati i do 28 stepeni Celzijusa očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana. Jutros u većem dijelu Bosne po kotlinama bilo