Večeras stigla i Astra Zeneca u Bosnu i Hercegovinu – Nova isporuka COVAX mehanizma!

Večeras stigla i Astra Zeneca u Bosnu i Hercegovinu – Nova isporuka COVAX mehanizma!

Kako je Ministarstvo civilnih poslova ranije najavilo, večaras je na Međunarodni aerodrom Sarajevo dopremljeno cjepivo AstraZeneka kupljeno u okviru mehanizma COVAX.

U skladu sa prethodnom najavom, dopremljeno je 26.400 doza. Cjepiva su odmah po dolasku upućena prema krajnjim korisnicima, nadležnim entitetskim vlastima.

Podsjećamo da je u prijepodnevnim satima dopremljeno 23 400 doza Pfizer cjepiva, čime su započete isporuke iz COVAX mehanizma.

Previous I Vlada USK se "prebacila" na Mtel
Next Naredio rušenje Aladže džamije: Raspisana međunarodna potjernica za Markom Kovačem

You might also like

NAŠI DANI

‘NE DAMO DRŽAVU’ – za 26. najavljeno veliko okupljanje građana u glavnom gradu

INICIJATIVA GRAĐANA BOSNE I HERCEGOVINE u koju su uključene brojne formalne i neformalne organizacije – organizuju veliko okupljanje građana u povodu Dana državnosti pod sloganom ‘NE DAMO DRŽAVU’ na platou

NAŠI DANI

Pismo jedne majke i supruge branioca: ‘Zašto ljudi nemaju osjećaj bar za djecu poginulih?’

Javila nam se jedna povrijeđena majka, supruga poginulog borca Armije RBiH sa zvorničke teritorije. Usljed zapostavljenosti porodica šehida i poginulih boraca, ponukana načinom obilježavanja određenih godišnjica (konkretno obilježavanja odbrane Kula

NAŠI DANI

Sarajlije se uz suze i ruže oprostili od 35 ubijenih Srebreničana (VIDEO)

  Tužna kolona sa 35 tabuta ubijenih Srebreničana, žrtava genocida, prošla je danas kroz Sarajevo na svom putu ka posljednjem smiraju u Memorijalnom centru u Potočarima.