Veliko finale Cliff Divinga u Mostaru (Video)

Veliko finale Cliff Divinga u Mostaru (Video)

Ono što se danas moglo vidjeti na Starom mostu izgledalo je kao najava uzbudljivog finala sutra, u kojem se mogu očekivati spektakularni skokovi i neizvjesnost do samog kraja, izvještava redbull.com na bosanskom.

Danas popodne održane su dvije serije skokova na Red Bull Cliff Diving takmičenju u Mostaru, nakon kojih su u vodstvu Gary Hunt i Rhiannan Iffland. Finale je na rasporedu sutra od 15 sati, kada će svjetska cliff diving elita prirediti novi sportski spektakl u gradu na Neretvi, šestu sezonu zaredom.Nakon jučerašnje prve serije, koja se skakala direktno s luka Starog mosta, danas su skakači nastupali sa platformi visokih 27 metara za muškarce odnosno 21 m za žene. Bio je to pravi skakački maraton, jer su i muškarci i žene danas izveli po dvije serije skokova.

U ženskoj konkurenciji briljirala je braniteljica titule, Australka Rhiannan Iffland. Zahvaljujući dva izvrsna skoka u drugoj i trećoj seriji, četvorostruka prvakinja se probila na čelo poretka. Druga je trenutno Bjeloruskinja Yana Nestsiarava, a treća Kanađanka Jessica Macaulay.

Kod muškaraca, branitelj titule Gary Hunt je preuzeo vodeću poziciju od Rumuna Catalina Prede i pokazao zašto je osmostruki prvak. Preda je zbog ispodprosječnog skoka u trećoj seriji pao na osmo mjesto. Drugu i treću poziciju sada zauzimaju Ukrajinac Oleksiy Prygorov i Rus Nikita Fedotov. Zanimljivo, obojica su debitovala 2017. godine u Mostaru, a Fedotov je tom prilikom čak bio treći.

Tokom druge serije počela je kiša, ali to nije omelo skakače i takmičenje se nije prekidalo. Kiši su dugo odolijevali i ljubitelji skokova koji su, naoružani kišobranima, došli na plato ispod Starog mosta da vide najbolje svjetske skakače i skakačice na djelu i uživaju u skokovima od kojih zastaje dah.

Sve u svemu, ono što se danas moglo vidjeti na Starom mostu izgledalo je kao najava uzbudljivog finala sutra, u kojem se mogu očekivati spektakularni skokovi i neizvjesnost do samog kraja.

Finale je na rasporedu u subotu od 15 sati, i održat će se bez obzira na mogućnost kiše. Naime, padavine normalnog intenziteta ne predstavljaju poteškoću za skakače. Takmičenje se može zaustaviti jedino u slučaju oluje ili jakog vjetra.

Ulaz u zone za gledaoce ispod mosta je slobodan, uz obavezno poštovanje svih trenutno važećih epidemioloških mjera. Direktan prenos završnih serija skokova bit će emitovan na Red Bull TV i Hayat TV, s početkom u 16:30.

Legendarni Orlando ponovo u Mostaru, Cliff Diving prvi put direktno sa Starog mosta (VIDEO)

Previous Džaferović uputio telegram saučešća Bidenu povodom terorističkog napada u Kabulu
Next Prizori jelena kod Tuzle posjetioce ostavljaju bez daha

You might also like

SPORT

Novi Zmaj, Danijel Milićević: Veliko mi je zadovoljstvo što sam dobio poziv za reprezentaciju

Među 26  igrača koji se nalaze na pripremama  za kvalifikacionu utakmicu sa Estonijom su Danijel Milićević (Gent) i Tomislav Tomić (Zrinjski). Oni tek čekaju da upišu svoj prvi reprezentativni nastup, ali

Ekonomija/Biznis

Pokazati svijetu da i Bosna i Hercegovina ima svoje adute kao i bogatstvo

Slavni bosanski košarkaš Jusuf Nurkić, nakon što je danas u Sarajevu primio priznanje u kategoriji “BH brand ambassador (BH brend ambasador)” na 11. Sarajevo Business Forumu (SBF), poručio je da

SPORT

Menalo: Nadam se da ću dobrim igrama u klubu ponovo zaslužiti poziv u nacionalni tim

  Reprezentativci Bosne i Hercegovine vratili su se jučer iz Sjedinjenih Američkih Država gdje su odigrali dvije prijateljske utakmice. Po dolasku u Sarajevo trener u stručnom štabu Roberta Prosinečkog, Gordan