Veliko finale Cliff Divinga u Mostaru (Video)

Veliko finale Cliff Divinga u Mostaru (Video)

Ono što se danas moglo vidjeti na Starom mostu izgledalo je kao najava uzbudljivog finala sutra, u kojem se mogu očekivati spektakularni skokovi i neizvjesnost do samog kraja, izvještava redbull.com na bosanskom.

Danas popodne održane su dvije serije skokova na Red Bull Cliff Diving takmičenju u Mostaru, nakon kojih su u vodstvu Gary Hunt i Rhiannan Iffland. Finale je na rasporedu sutra od 15 sati, kada će svjetska cliff diving elita prirediti novi sportski spektakl u gradu na Neretvi, šestu sezonu zaredom.Nakon jučerašnje prve serije, koja se skakala direktno s luka Starog mosta, danas su skakači nastupali sa platformi visokih 27 metara za muškarce odnosno 21 m za žene. Bio je to pravi skakački maraton, jer su i muškarci i žene danas izveli po dvije serije skokova.

U ženskoj konkurenciji briljirala je braniteljica titule, Australka Rhiannan Iffland. Zahvaljujući dva izvrsna skoka u drugoj i trećoj seriji, četvorostruka prvakinja se probila na čelo poretka. Druga je trenutno Bjeloruskinja Yana Nestsiarava, a treća Kanađanka Jessica Macaulay.

Kod muškaraca, branitelj titule Gary Hunt je preuzeo vodeću poziciju od Rumuna Catalina Prede i pokazao zašto je osmostruki prvak. Preda je zbog ispodprosječnog skoka u trećoj seriji pao na osmo mjesto. Drugu i treću poziciju sada zauzimaju Ukrajinac Oleksiy Prygorov i Rus Nikita Fedotov. Zanimljivo, obojica su debitovala 2017. godine u Mostaru, a Fedotov je tom prilikom čak bio treći.

Tokom druge serije počela je kiša, ali to nije omelo skakače i takmičenje se nije prekidalo. Kiši su dugo odolijevali i ljubitelji skokova koji su, naoružani kišobranima, došli na plato ispod Starog mosta da vide najbolje svjetske skakače i skakačice na djelu i uživaju u skokovima od kojih zastaje dah.

Sve u svemu, ono što se danas moglo vidjeti na Starom mostu izgledalo je kao najava uzbudljivog finala sutra, u kojem se mogu očekivati spektakularni skokovi i neizvjesnost do samog kraja.

Finale je na rasporedu u subotu od 15 sati, i održat će se bez obzira na mogućnost kiše. Naime, padavine normalnog intenziteta ne predstavljaju poteškoću za skakače. Takmičenje se može zaustaviti jedino u slučaju oluje ili jakog vjetra.

Ulaz u zone za gledaoce ispod mosta je slobodan, uz obavezno poštovanje svih trenutno važećih epidemioloških mjera. Direktan prenos završnih serija skokova bit će emitovan na Red Bull TV i Hayat TV, s početkom u 16:30.

Legendarni Orlando ponovo u Mostaru, Cliff Diving prvi put direktno sa Starog mosta (VIDEO)

Previous Džaferović uputio telegram saučešća Bidenu povodom terorističkog napada u Kabulu
Next Prizori jelena kod Tuzle posjetioce ostavljaju bez daha

You might also like

SPORT

Nurkić spreman za nastavak NBA lige

NBA liga konačno se nastavlja nakon skoro četiri mjeseca pauze. Svi mečevi do kraja sezone će biti odigrani u Orlandu, a ekipe već lagano pristižu u ovaj grad. Danas je

SPORT

Bosanski odbojkaši u polufinalu SP-a

  Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci savladala je Rusiju s 3:1 i plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva koje se igra u Holandiji. Odbojkaši Bosne i Hercegovine dobili

SPORT

Belmin Godinjak i Zoe Hamel pobjednici triatlon Kupa ‘Kulin Ban Boračko jezero 2022.’

Belmin Godinjak (Bosna i Hercegovina) i Zoe Hamel (Francuska) pobjednici su 19. Međunarodnog sprint triatlon Kupa “Kulin Ban Boračko jezero 2022”.  Kod mučkaraca drugo mjesto je pripalo Mustafi Jamaku (BiH),