Vispakova espresso kafa od sada će se piti i u Egiptu

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak iz Visokog plasirala je prve količine Vispak espresso kafe na tržište Egipta.

Egipat je 26. zemlja u svijetu u koju kompanija Vispak izvozi svoje proizvode.

Menadžer izvoza kompanije Vispak Muhamed Muzaferija rekao je da je u prvom kontingentu iz Visokog u Egipat isporučeno 1,7 tona Vispakovog espressa.

– Isporuka je uslijedila nakon veoma uspješnog nastupa na sajmu u Kairu, gradu u kojem radi 15.000 kafea i restorana. Imamo velike planove sa Vispakovim espressom, ali i sa ostalim brandovima AS GROUP – rekao je Muzaferija, dodajući da su Vispakov kvalitet i cijena u potpunosti konkurentni velikim svjetskim proizvađačima.

Vispakov espresso samo je jedan je od brendova ove renomirane bosanskohercegovačke kompanije. Počeo se proizvoditi 1974. godine.

Espresso je pripremljen od najkvalitetnijih sorti sirovih kafa i namijenjen je poznavaocima dobre talijanske espresso kafe. To je kafa punog, bogatog okusa koji je intenzivan te ugodnog mirisa. Dobro pripremljena kafa ima kremastu, svijetlosmeđu boju.

Od 1987. godine pojavljuje se jedinstveno pakovanje od 1,5 kg koje se na tržištu zadržalo i danas. Sa ciljem što boljeg plasmana, usluge i praćenja ovog specifičnog dijela tržišta, formiran je HORECA segment koji u potpunosti prati kupce ove kafe, čiji je moto brza i efikasna usluga i dostava, te brz i pouzdan servis, saopćili su iz ove kompanije, prenosi NAP.

Previous Crni Labudovi: Obilježavanje godišnjice pogibije heroja Hodžića i prisjećanje na herojski put jedinice (FOTO)
Next Bh. inovatori ponovo “osvojili” Pariz: Osam priznanja za sedam inovacija

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Novi proizvodni pogon travničkog Poljorada

Preduzeće Poljorad u postupku je dobijanja okolišne dozvole za novi objekat za proizvodnju mlijeka, sireva i mliječnih namaza pored postojećih proizvodnih pogona u Turbetu, izvještava Indikator.ba. Općina Travnik stavila je

MADE IN BOSNIA-387

Avdo Halilović: Uspješan izumitelj koji svoje ideje želi realizovati u domovini (Video)

Avdo Halilović za svoj izum osvojio je prestižnu medalju. Uspjeh je postigao sam uz podršku porodice. Sada mu je neophodna pomoć da ideju realizuje kao bh. brend, umjesto da je proda

MADE IN BOSNIA-387

Pelet, ogromni i neiskorišteni potencijal Bosne i Hercegovine

Ostaci u drvnoj industriji su odličan izvor za proizvodnju peleta koji bolje grije i jeftiniji je od mnogih drugih energenata. Često se zna reći kako je „drvna industrija perjanica bosanskohercegovačke