Vlasenica: Tri policajaca Bošnjaka će odgovarati jer su se slikali s ljiljanima

Više od 400 osumnjičenih za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine trenutno radi u policiji bh. entiteta Republika Srpska, SIPA-i kao i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, piše bh. novinska agencija Patria.

Kompletan spisak ratnih zločinaca koji rade u policijskim, vojnim i političkim strukturama Bosne i Hercegovine možete pogledati OVDJE.

Primjerice, novi šef policije u Brčkom Gorana Pisića sumnjiči se da je kao pripadnik policije Republike Srpske 1995. godine učestvovao u genocidu u Srebrenici.

Rukovodioc Odjela za istraživanje ranih zločina u Regionalnom uredu Tuzla Jovana Ilića također se sumnjiči da je učestvovao u genocidu u Srebrenici, zbog čega Majke Srebrenice već neko vrijeme traže njegovu smjenu, ali bezuspješno.

Jovica Mirosavljević, zamjenik komandanta specijalne jedinice SIPA-e također se sumnjiči za ratne zločine.
Ipak, iako se radi o ljudima sa najkravijom prošlošću, to vlastima u Bosni i Hercegovini i bh. entitetu ne smeta i oni svoje poslove obavljaju nesmetano.

S druge strane, u ovom trenutku vodi se disciplinski postupak protiv trojice Bošnjaka, koji su uposleni u Policijskoj stanici u Vlasenici. Njih trojica mogli bi odgovarati zbog toga jer su se slikali sa zastavom Republike Bosne i Hercegovine.

Riječ je o policajcima Rašidu Zekiću, Esmiru Saračeviću i Elviru Patkoviću, prenosi Patria.

Glas Srpske piše kako je portparol Centra javne bezbjednosti „Bijeljina“ Aleksandra Simojlović potvrdila da je CJB Bijeljina pokrenuo provjere u vezi sa fotografijom na kojoj se nalaze policajci Policijske stanice u Vlasenici. Ako se utvrdi da se radi o bilo kakvim nepravilnostima, biće preduzeto sve što je predviđeno zakonom.

Previous Novi igrači u reprezentaciji: Bajić i Cocalić ne kriju oduševljenje
Next Milan Đurić: Džeko i Ibišević su veliki igrači od kojih puno mogu naučiti

You might also like

NAŠI DANI

25. godišnjica 105. motorizovane brigade

  Na platou Kulturno-sportskog centra ”Skenderija” jutros je izvršeno tradicionalno postrojavanje izviđača Kantona Sarajevo, povodom 25. godišnjice 105. motorizovane brigade. Uz pripadnike Brigade, svečanu primopredaju zastave ispratili su i članovi

NAŠI DANI

Parada ponosa! Travnički maturanti u šetnji vezirskim gradom (Video)

Defile maturanata Mješovite srednje škole “Travnik” Pogledajte kako je bilo sinoć na defileu ulicom Bosanskom, kada su ove mlade ljude ponosno ispratili roditelji, rodbina, profesori i školske kolegice i kolege,

NAŠI DANI

Sastanak Džaferović – Aliyev

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sastao se s predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Aliyevim Sagovornici su istaknuli da su odnosi dvije države izuzetno dobri i prijateljski, sa značajnim prostorom za