Vlasti Srbije žele srušiti džamiju u izgradnji: Muslimani u Zemunu pokušavaju sačuvati građevinu

Vlasti Srbije žele srušiti džamiju u izgradnji: Muslimani u Zemunu pokušavaju sačuvati građevinu

Protekla dva dana dešava se prava drama u beogradskom naselju Zemun polje. Muslimani ovog dijela Beograda danonoćno stražare ispred svog vjerskog objekta kako bi spriječili njegovo rušenje.

Pored stava i odluke Islamske zajednice Srbije da će u pravnim okvirima braniti svoje potrebe i namjere, stiglo je rješenje da se vjerski, a ujedno i kulturno – obrazovni objekat koji je u izgradnji naprosto sruši, javlja Radio Glas Muslimana Srbije.

Molitveni prostor u okviru kojeg je i prostor za vjeronauku djece (a ne komercijalni, poslovni prostor ili ugostiteljski objekat) koji se nalazi u kraju sa dominantnom muslimanskom populacijom, nije na zemljištu na kojem je planirana izgradnja saobraćajnice, bolnice, fabrike. Iz nekog neobjašnjivog razloga nekome je zasmetao.

Muftija sremski i glavni imam Medžlisa Zemun, Emin ef Zejnulahu, poziva sve muslimane da se odazovu i sutra svi zajedno, mirno i dostojanstveno, legalnim i legitimnim sredstvima da zaštitimo mjesto, Allahovu kuću, napravljenu sa namjerom veličanja Jednog Jedinog Vladara – Allaha Uzvišenog.

“Ima li većeg nasilnika od onoga koji brani da se u Allahovim hramovima ime Njegovo spominje i koji radi na tome da se oni poruše?”

Fotografija korisnika/ce GMS Radio.

 

Previous Tuzlanski gljivari bilježe rast proizvodnje: S domaćeg tržišta potisnuli uvoznu gljivu (VIDEO)
Next Država se povezuje sa intelektualcima iz dijaspore: Potpisan Memorandum o saradnji sa BHAAAS

You might also like

NAŠI DANI

Odluka Okružnog suda u Banjaluci: Diploma direktora OSA-e nezakonito poništena

“Tužbe se uvažavaju i osporeni akt se poništava”, piše u presudu Okružnog suda u Banja Luci kojim je, formalno, poništeno Rješenje Inspektorata entiteta Republike srpske kojim je diploma direktora Obavještajno

NAŠI DANI

SDA predstavila novu parlamentarnu većinu u ZDK-u

Predstavnici nove parlamentarne većine u Zeničko-dobojskom kantonu, ovog puta okupljene oko Stranke demokratske akcije, potpisali su danas Programske principe partnerskog djelovanja na području tog kantona za period 2023.-2026. godina. Novu

NAŠI DANI

Bosnalijek počeo izvoz na tržište Njemačke

Bosnalijek je započeo izvoz proizvoda na tržište Njemačke zahvaljujući poslovnoj saradnji sa čuvenim njemačkim imunologom dr. Hellmutom Münchom i njegovom kompanijom Innova Vital GmbH. Ovaj vrijedni ugovor predstavlja saradnju baziranu na ugovornoj proizvodnji brenda