Vogošća – defile vozila okićenim državnim zastavama

Vogošća – defile vozila okićenim državnim zastavama

I ovog 1. marta, na jedan od najvažnijih datuma ove zemlje, Jošanička i druge vogošćanske ulice okićene su državnim zastavama.

Vogošćani se i danas sjećaju referenduma za nezavisnost koji je održan prije 32 godine, kada se 64,31 % građana ove zemlje izjasnilo da želi živjeti u nezavisnoj i suverenoj Bosni i Hercegovini. Nezavisnost je skupo plaćena hiljadama nevino nastradalih građana i životima onih koji su onda kada je bilo najpotrebnije stali u odbranu ove zemlje.

Zato je 1. mart historijski važan datum kojeg obilježavaju svi oni koji Bosnu i Hercegovinu vole i smatraju jedinom domovinom. To su danas pokazali članovi Udruženja boraca „Patriotska liga” Vogošća i Koordinacije boračkih udruženja naše općine koji su organizovali defile vozila okićenim državnim zastavama i na taj način svim građanima čestitali 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

-Prvi mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine danas su svečanim postrojavanjem obilježili članovi Vatrogasnog društva „Vogošća“.

-Tradicionalno već godinama, pohodom na Motku Planinarsko društvo “Planinar” obilježava ovaj značajan historijski datum, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. 

VIDEO FB:

https://www.facebook.com/edo.hadrovic/videos/306058222125830

https://www.facebook.com/edo.hadrovic/videos/1117351316386465

(MiruhBosne/Rtv Vogošća)

Previous Onaj ko je našao sebe u Bosni - ne može bez Bosne
Next Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine defileom djece i građana obilježen u Srebrenici

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Akšam i iftar u Lukomiru, na Prokoškom jezeru, Trebeviću, Zelengori (FOTO)

Iftar u planinskom ambijentu posve  drugačijem od kućnog ili restoranskog  u gradu, akšamsko ozračje  prirodi u Lukomiru, na Trebeviću, Bukoviku,  Prokoškom jezeru,  Kraljevskom gradu Bobovac, na Zelengori ili na obali

TURIZAM

Za doček Nove godine u Sarajevu popunjeni svi smještajni kapaciteti

  Smještajni kapaciteti u Sarajevu za doček Nove godine su u cjelosti popunjeni, kazao je za Fenu predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur. Turistička zajednica KS omogućila je i

BAŠTINA

Čapljina: Završena prva faza rekonstrukcije starog mosta u Klepcima

U Čapljini je izvršena primopredaja radova vezanih za  hitne konzervatorsko-restauratorske mjere sanacije na Starom mostu u Klepcima na rijeci Bregavi. Primopredaji su prisustvovali direktor Zavoda za zaštitu spomenika FBiH Ante