Vučić obmanjuje javnost da je on izbjeglica, krije ratno-huškačke dane (Video)

Vučić obmanjuje javnost da je on izbjeglica, krije ratno-huškačke dane (Video)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić odlično je iskoristio izbjegličku krizu kako bi sebe predstavio kao mirotvorca i humanistu u nadi da će narod zaboraviti njegovu ratno-huškačku prošlost. 

Ako Vučiću nije problem da godinama obmanjuje sopstveni narod, zašto bi mu bio problem da obmanjuje i evropsku javnost? Veoma je jadno gledati Vučića kako pokušava da izbriše svoju ratno-huškačku prošlost patetičnim tvrdnjama da je on izbjeglica. Mislite da će svi zaboraviti na dane kada se Vučić u Sarajevu krio od kamera da ga ne snime kako nosi puške.

 Vučić je u pismu, koje je objavljeno u srbijanskom sedmičniku “NIN”, sebe patetično opisao ka izbjeglicu, kao žrtvu, a ne kao ratnog huškača i profitera.
– Davos poslije toga brzo spava. Ja razmišljam – u gostima vam je dijete izbjeglice. Postalo je premijer i pozvali ste ga ovdje. Znate li koliko je to miliona koraka? Koliko sati straha? Koliko dana strepnje? I koliko malo nade, pita se Vučić.

Pitamo se koliko je to “izbjeglica” Vučić napravio miliona koraka, koliko je straha preživio, koliko je imao strpljenja, koliko malo nade?

Vučić je, inače, rođeni Beograđanin, jedino derao patike po beogradskom asfaltu kao najobičniji beogradski dripac. Toliko o Vučićevim izbjegličkim mukama, piše teleprompter.rs.

– Sada mogu kući. Dokazao sam da, u zbunjenoj Evropi, djeca izbjeglica mogu da nađu nadu. Da li će neko nešto iz toga naučiti – ne znam. Ali znam da ja jesam. I da je Srbija naučila. I da sada sve može, napisao je Vučić u “NIN-u”.

https://twitter.com/avucic/status/689883351226937344?ref_src=twsrc%5Etfw

Da situacija bude još smješnija, Vučić je tu lažnu patetičnu tezu više puta spomenuo na Davosu!

Prisjetimo se nekih Vučićevih ratno-huškačkih izjava. Mnoge od njih su izgovorene u Skupštini Srbije…

https://www.youtube.com/watch?v=d2PW7LiZuQo

(mb)

Previous Nadgrobni spomenik sa ljiljanom
Next Musa: Postoji interes hrvatske reprezentacije, ali to me ni najmanje ne zanima

You might also like

NAŠI DANI

Federica Mogherini o bosanskoj prijestolnici: ‘Lijep, fascinantan i istinski evropski grad’

Mogherini je na svečanoj dodjeli Nagrade grada Magdeburga “Car Oto veliki” izjavila da su svi stanovnici evropskog kontinenta Evropljani, ali da taj prostor još uvijek nije ujedinjen Evropski kontinent će

NAŠI DANI

U KS ogorčenje potezima vlasti: Prvo se vakcinisali mimo reda, sad prijete građanima represijom ukoliko se ne vakcinišu

Veliki broj građana izrazio je zgorženost nakon što je potvrđena vijest da su članovi Vlade KS preko reda vakcinisani, i to Pfizer vakcinom. Književnik i građanski aktivista Zvonimir Nikolić je

NAŠI DANI

New York Times o odbijanju revizije presude: Međunarodni sud pravde nije poštovao vlastita pravila i statut

Najviši sud Ujedinjenih nacija u četvrtak je odbacio zahtjev Bosne i Hercegovine da ponovo otvori slučaj iz 2007. godine koji je oslobodio Srbiju optužbe da je igrala aktivnu ulogu u genocidu