Vučić obmanjuje javnost da je on izbjeglica, krije ratno-huškačke dane (Video)

Vučić obmanjuje javnost da je on izbjeglica, krije ratno-huškačke dane (Video)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić odlično je iskoristio izbjegličku krizu kako bi sebe predstavio kao mirotvorca i humanistu u nadi da će narod zaboraviti njegovu ratno-huškačku prošlost. 

Ako Vučiću nije problem da godinama obmanjuje sopstveni narod, zašto bi mu bio problem da obmanjuje i evropsku javnost? Veoma je jadno gledati Vučića kako pokušava da izbriše svoju ratno-huškačku prošlost patetičnim tvrdnjama da je on izbjeglica. Mislite da će svi zaboraviti na dane kada se Vučić u Sarajevu krio od kamera da ga ne snime kako nosi puške.

 Vučić je u pismu, koje je objavljeno u srbijanskom sedmičniku “NIN”, sebe patetično opisao ka izbjeglicu, kao žrtvu, a ne kao ratnog huškača i profitera.
– Davos poslije toga brzo spava. Ja razmišljam – u gostima vam je dijete izbjeglice. Postalo je premijer i pozvali ste ga ovdje. Znate li koliko je to miliona koraka? Koliko sati straha? Koliko dana strepnje? I koliko malo nade, pita se Vučić.

Pitamo se koliko je to “izbjeglica” Vučić napravio miliona koraka, koliko je straha preživio, koliko je imao strpljenja, koliko malo nade?

Vučić je, inače, rođeni Beograđanin, jedino derao patike po beogradskom asfaltu kao najobičniji beogradski dripac. Toliko o Vučićevim izbjegličkim mukama, piše teleprompter.rs.

– Sada mogu kući. Dokazao sam da, u zbunjenoj Evropi, djeca izbjeglica mogu da nađu nadu. Da li će neko nešto iz toga naučiti – ne znam. Ali znam da ja jesam. I da je Srbija naučila. I da sada sve može, napisao je Vučić u “NIN-u”.

https://twitter.com/avucic/status/689883351226937344?ref_src=twsrc%5Etfw

Da situacija bude još smješnija, Vučić je tu lažnu patetičnu tezu više puta spomenuo na Davosu!

Prisjetimo se nekih Vučićevih ratno-huškačkih izjava. Mnoge od njih su izgovorene u Skupštini Srbije…

https://www.youtube.com/watch?v=d2PW7LiZuQo

(mb)

Previous Nadgrobni spomenik sa ljiljanom
Next Musa: Postoji interes hrvatske reprezentacije, ali to me ni najmanje ne zanima

You might also like

NAŠI DANI

Ministrica pisala svjetskim zvaničnicima povodom godišnjice početka opsade Sarajeva: ‘Trideset godina nakon toga, građani Bosne i Hercegovine ponovo se suočavaju sa sigurnosnim i političkim prijetnjama’

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Dr Bisera Turković uputila je danas, povodom 30. godišnjice početka opsade Sarajeva pismo svjetskim zvaničnicima, uključujući Antonio Gutteresa, generalnog sekretara

NAŠI DANI

Političarka uzdrmala Sabor: Franjo Tuđman je sudjelovao u udruženom zločinačkom poduhvatu

Katarina Peović, zastupnica Radničke fronte u hrvatskom državnom parlamentu (Sabor) izazvala je burne reakcije kolega nakon što je podsjetila na presude koje bivšeg predsjednika RH označavaju kao ratnog zločinca. Peović je pitala

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Srbija: Kultura sjećanja kao kultura laži

Kada je riječ o ratovima iz devedesetih godina prošlog vijeka, kultura sjećanja kao kolektivni odnos prema prošlosti i odgovornosti za mnoge zločine počinjene na teritoriji nekadašnje Jugoslavije zasniva se na