Vučić: Pojačana izviđačka dejstva iz vazduha prema Srbiji iz svih pravaca

Vučić: Pojačana izviđačka dejstva iz vazduha prema Srbiji iz svih pravaca

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u srijedu da su “bukvalno iz svih smjerova” pojačana izviđačka dejstva iz vazduha prema Srbiji ali kako je rekao, bez prelaženja granice, javlja agencija Beta.

Vučić je kazao da je 5. i 20. juna primjećeno “podizanje” albanskih bespilotnih letelica “Bajraktar” iz Đakovice do visine od 5.800 metara “s namjerom izviđanja pozicija Vojske Srbije (VS)”.

“Pojačana su dejstva vazduhoplova sa posadama i dronova sa izviđačkim namjerama prema Srbiji bez prelaženja granice, bukvalno su pojačana iz svih smjerova prema Srbiji”, kazao je Vučić novinarima u kasarni “Banjica 2” u Beogradu poslije sednice proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba.

Komentarišući zaključke sa te sjednice, predsjednik Srbije je rekao da su oprema i naoružanje VS “modernizuju i uvećavaju” ali da nisu zadovoljni popunom jedinica VS “na sjeveru Srbije, naročito u Beogradu i Vojvodini”.

“Mnogo izazova imamo, velike snage su okupljene u regionu, od značajnih snaga u zemljama u regionu do ogromnog broja pripadnika NATO za koje smo uvjereni da ni na koji način neće biti upotrebljeni protiv srpskog naroda ili Srbije”, rekao je Vučić i ocijenio da Srbija mora biti “mnogo jasnija” u poruci odvraćanja svakog potencijalnog agresora.

Izvor: Agencije

Previous Održana prva službena Press konferencija Generalnog BH sajma ZEPS 2024
Next Bosni i Hercegovini prijete velike takse na izvoz električne energije u Evropu

You might also like

NAŠI DANI

Sejdić: Rješenje svih problema je građanska Bosna i Hercegovina

Predsjednik udruženja Kali Sara – Romski informativni centar Dervo Sejdić saopćio je danas da je rješenje političke krize u BiH za sve građane Bosne i Hercegovine, bez obzira na političku,

NAŠI DANI

Njemačka: I dalje prazne police sa suncokretovim uljem i brašnom

Njemačka, jedna od najrazvijenijih zemalja svijeta, trpi ozbijne posljedice rata u Ukrajini kada je u pitanju snabdijevanje osnovnim životnim namirnicama, javlja AA. Trgovački lanci bilježili su pojačane kupovine suncokretovog ulja

SPORT

Ministarstvo kulture i sporta KS sufinansira izgradnju bazena na Dobrinji, te atletske staze u Vogošći

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić posjetio je danas općine Vogošća i Novi Grad, gdje je sa općinskim načelnicima potpisao sporazume o realizaciji dva infrastrukturna projekta.  Sa načelnikom