Vučić zakukao: Slijedi težak period, tražiće ukidanje RS

Vučić zakukao: Slijedi težak period, tražiće ukidanje RS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Raškoj (nedaleko od Novog Pazara) da je došao da sasluša predstavnike Srba na Kosovu o dešavanjima i da se dogovore šta će dalje.

U vojnoj kasarni u Raškoj održava se hitan sastanak zbog pucnjave na sjeveru Kosova, izvještavaju beogradski mediji.

Vučić je pred medijima govorio da je trebalo podizati cijelu Srbiju, spominjao vojne avione.. i druge navodne uspjehe svoje vladavine. Međutim, kao i obično, njegova retorika je glavno oružje kojim raspolaže.

Srbijanski predsjednik je kazao da su Albanci imali podršku barem jedne države, a da ta država nije članica EU.

Vučić je naglasio da neke zapadne sile požuruju Albance jer imaju želju da se sve uruši i destabilizuje.

“Cilj im je i destabilizacija Srbije”, rekao je Vučić.

“Nikada nisam čuo da se neko hapsi zbog keksa i limenki pića uz ispaljivanje rafala”.

Pred nama je težak period, biće pritisci na RS, prije proljeća će tražiti nestanak, i sve će da padne na pleća Srbije. A na svemu tome će da rade najmoćnije zemlje svijeta“, kazao je Vučić uz ostalo.

Podsjećamo, u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice došlo je do nereda u kojima je bilo i ranjenih. Privedeno je više osoba (albanske, srpske i bošnjačke nacionalnosti).

A sve je krenulo od kontrole određenih objekata od strane vlasti Kosova.

Kosovski premijer, Albin Kurti, rekao je da se radi o akciji policije protiv kriminala u Prištini, Peći, sjevernom i južnom dijelu Mitrovice. 

On je naveo da je raciji prethodila intenzivna istraga, te da je po naredbi tužioca policija krenula u akciju protiv šverca. Zaplijenjena je velika količina robe.

„Kriminalne grupe neće biti tolerisane, borićemo se protiv krijumčara i mafije širom Kosova“, napisao je na FB.

On je takođe potvrdio da je policijska akcija završena i pozvao građane u sjevernom dijelu Mitrovice da ne padaju pod uticaj medija iz Srbije koji brane kriminal, korupciju i krijumčarenje, i žele da politizuju.

Previous Opozicija u manjem entitetu: SNSD ne ruši BiH nego RS
Next Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine ima jednu od najvećih i najstarijih prethistorijskih zbirki u ovom dijelu Evrope

You might also like

NAŠI DANI

Istraživanja i analize: Novalićeva vlada je najbolja poslije Dejtona!

  Vlada Federacije BiH, na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem, sačinjena od ministara SDA, SBB i HDZ BiH, prema relevantnim podacima do kojih je došao Nezavisni istraživački centar NICK, a

NAŠI DANI

Sandžak: Uskoro bosanski konzulat u Novom Pazaru

U povodu davanja saglasnosti Vlade Srbije za otvaranje Generalnog kozulata Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Novom Pazaru, bosanskohercegovačka ambasadorica u Beogradu Aida Smajić boravila je jučer (8.3.) u prvoj

NAŠI DANI

Potvrđena optužnica protiv Pehlivana i aktera predmeta “Diploma”

Općinski sud u Sanskom Mostu u cijelosti je potvrdio optužnicu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Senada Pehlivana (1978) iz Fojnice, Šemsudina Habibovića (1967) iz Sanskog Mosta i Neire Šabić (1985) iz