Započela ‘Starogradska bajka’ – Besplatno klizalište i raznovrsni sadržaji

Započela ‘Starogradska bajka’ – Besplatno klizalište i raznovrsni sadržaji

 

Na sarajevskom Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović večeras je otvoren program pod nazivom “Starogradska bajka” koji će trajati dva naredna mjeseca i građanima Sarajeva i brojnim turistima ponuditi različite sadržaje.    

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić prisutnima je čestitao predstojeće praznike te “Starogradsku bajku“ proglasio otvorenom.

“Ovom prilikom svim građanima katoličke vjeroispovijesti čestitao bih Božić, građanima želim sretnu Novu godinu i također, unaprijed, pravoslavni Božić koji ide odmah poslije Nove godine. Ovom prilikom proglašavam ovo lijepo klizalište otvorenim, a građani će ga moći koristiti besplatno dva mjeseca”, kazao je Hadžibajrić.

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar je istakao da je Općina Stari Grad mjesto kroz koje godišnje prođe najviše turista.

“Samim tim, Turistička zajednica se obvezala da će podržavati Općinu Stari Grad i udruženja koja budu participirala na određenim projektima koji će podržati, promovisati i učiniti reprezentativnim sve vrijednosti grada Sarajeva i kantona”, rekao je Hubijar te dodao kako Turistička zajednica KS podržava i druge projekte i sadržaje.

Predsjednik Udruženja “Čuvari tradicije” Adnan Koro je kazao da je ovo prva manifestacija ove vrste na području Općine Stari Grad.

“Ponosni smo na ovaj projekat koji realizujemo u saradnji s Općinom Stari Grad i Turističkom zajednicom KS. Ovo je prvi put da na području Općine Stari Grad imamo jedno tehnološki najsavremenije klizalište, ovdje u srcu općine koje će građani i posjetioci moći potpuno besplatno koristiti naredna dva mjeseca”, rekao je Koro.

U okviru projekta “Starogradska bajka“ nalaze se i brojni drugi sadržaji u kućicama u blizini, a vikendom će biti organizovane posebne manifestacije za najmlađe uz druženja s maskotama i klovnovima.

 

Izvor: Agencije

Previous Makarević: Izvoz u Norvešku povećan za skoro 30 posto
Next Zimska čarolija na Bjelašnici

You might also like

ŽIVOT

Priča Belgijanca koji je napustio rodnu zemlju i doselio u Bosnu i Hercegovinu (Video)

Rijetki inostrani posjetioci ostanu ravnodušni na prirodne i kulturne ljepote Bosne i Hercegovine. Takav je i Belgijanac Jelle Scherpereel koji je vremenom zavolio Bosnu i Hercegovinu, ali se i odlučio

TURIZAM

Vodopad koji iz godine u godinu plijeni sve veću pažnju: Kravice ove sezone posjetilo 150.000 turista

Kravice, jedan od najljepših vodopada u Evropi, koji se nalazi na rijeci Trebižat, u blizini Ljubuškog, ove godine posjetilo je oko 150.000 gostiju iz cijelog svijeta, podatak je javnog preduzeća

BH RAZGLEDNICA

Bebravska pećina u Kladnju zvanično otvorena za posjetioce

Na području općine Kladanj, na lokalitetu Bebrava, prostire se i Bebravska pećina. Pristup u pećinu i oko pećine je nedavno uređen u što je utrošeno više od pedeset hiljada maraka,