Zenica protjeruje kladionice iz centra grada

Zenica protjeruje kladionice iz centra grada

 

Gradsko vijeće Zenica donijelo je jučer odluku kojom se zabranjuje otvaranje poslovnica priređivača igara na sreću u centru grada. 

Odlukom se zabranjuje obavljanje pomenute djelatnosti u ulicama u centru grada od RK “Bosna” do Carine, uključujući i Trg Bosne i Hercegovine. Poduži spisak svih ulica za koje važi zabrana naveden je u odluci.

Namjera Grada Zenice da iz centra grada izmjesti kladionice, najavljena je još prošle godine.

Kao što je poznato, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović odranije je u “ratu” sa kladionicama sa kojima se sporio i na sudu zbog odluke o komunalnim taksama ali je Ustavni sud FBiH presudio da odluka nije u skladu s Ustavom FBiH.

Odluka o protjerivanju kladionica iz centra grada naišla je i na kritike, a protivnici ove mjere navode kako se njome krši pravo na rad, imovinu i slobodu profesije.

Odluka o mogućnostima obavljanja poslovnih djelatnosti u pojedinim ulicama ili dijelovima ulica na području Grada Zenica stupit će na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenim novinama Grada Zenica”.

 

(Indikator/MiruhBosne)
Previous Zapošljavanje mladih doktora medicine i stomatologije u TK
Next Dušanu Bajeviću dodijeljena državna nagrada za sport

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Maglaj: 31. godišnjica strijeljanja 18 bošnjačkih civila na Starom željezničkom mostu

Mještani Maglaja te preživjeli i članovi porodica obilježili su 31. godišnjicu stradanja 18 civila bošnjačke nacionalnosti koje su na Starom željezničkom mostu strijeljali pripadnici vrs-a. Videoprilog FTV.

NAŠI DANI

Komšić i Džaferović uputili poruke solidarnosti predsjedniku J. Bidenu povodom godišnjice napada na SAD

Povodom godišnjice terorističkog napada u SAD-u 11. septembra 2001. godine, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je predsjedniku SAD-a Joe Bidenu riječi podrške.  U njima se ističe da

NAŠI DANI

Uručeni ključevi 60 automobila ratnim vojnim invalidima

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas je uručio ključeve 60 automobila “škoda octavia“ koji su ortopedska pomagala za 100 postotne ratne vojne invalide prve