ZEPS 2024. u oktobru okuplja vrhunske domaće i svjetske brendove

ZEPS 2024. u oktobru okuplja vrhunske domaće i svjetske brendove

Generalni BH sajam ZEPS 2024. biće prvorazredni privredni događaj godine koji će u oktobru okupiti vrhunske domaće i svjetske brendove, saopštili su organizatori navodeći da pripreme teku u najboljem redu, javlja Anadolu.

“U ovom trenutku, tri mjeseca prije održavanja ove, sada slobodno možemo kazati, centralne privredne manifestacije u Bosni i Hercegovini, kao organizatori možemo istaći da pripreme teku odlično, i da je učešće već potvrdilo čak 200 kompanija iz zemlje i svijeta, sa rezervisanih blizu 50 posto površine izložbenog prostora. Radi se o domaćim i inozemnim liderima, koji se žele predstaviti sa svojim novim proizvodima i uslugama na ovogodišnjem ZEPS-u ali i uspostaviti nove poslovne kontakte i eventualne saradnje“, kazao je Sanel Ibrić koordinator Organizacionog tima i menadžer Generalnog BH sajma ZEPS 2024.

Uputili su poziv svim zainteresiranim izlagačima da se prijave što prije, jer “kako stoje stvari trenutno izgleda da neće biti dovoljno mjesta za sve kompanije koje žele učestvovati“.

Ibrić je istakao da je učešće već potvrdila Istambulska privredna komora, najveća privredna komora na svijetu, sa njenim najistaknutijim članicama.

“Malo je poznato da je cjelokupni komorski sistem u Republici Turkiye sastavni dio državnog Ministarstava trgovine, te da je riječ o vrlo efikasnim i moćnim privrednim organizacijama“, rekao je Ibrić.

Fokus ovogodišnjeg ZEPS-a je na inovacijama, savremenim tehnologijama i umjetnoj inteligenciji, sa akcentom na prezentaciji novih materijala i cirkularne ekonomije. Takođe, program sajma biće podređen i temama kao što su rast, razvoj i podizanje razine konkurentnosti domaćih proizvođača u globalnoj tržišnoj utakmici.

Kako navode organizatori Generalni BH sajam ZEPS 2024. održat će se od 1. do 5. oktobra na Kamberovića polju u Zenici, u srcu Zeničko-dobojskog kantona, pokretaču razvoja BiH, i jednom od privredno najaktivnijih područja u regiji Zapadnog Balkana.

Ukupni sajamski prostor ove godine je 20.000 metara kvadratnih. ZEPS kao najveći sajam međunarodnog karaktera u Bosni i Hercegovini, i sa najdužom tradicijom, već treću deceniju privlači značajan broj domaćih i stranih kompanija, sa omjerom učešća 55 domaćih naspram 45 posto stranih izlagača. Do sada je sajam okupio više od 12.000 različitih izlagača, uz impresivnu posjećenost od blizu 1,5 miliona posjetitelja, čime je potvrđen njegov status ključnog privrednog događaja u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Agencije

Previous Potvrđeni mečevi osmine finala EURO 2024
Next Federalni parlament izglasao: Novi Travnik postao grad prije Travnika

You might also like

Ekonomija/Biznis

Mljekara Fojnica Milk u posljednje dvije godine udvostručila proizvodnju

Mljekara Fojnica Milk na svojoj je uzlaznoj putanji, a u posljednje dvije godine je gotovo udvostručila proizvodnju. Sweden/USAID FARMA II projekt podržao ih je na tom putu. “Prodamo sav sir

Ekonomija/Biznis

Turistički kompleks u Trnovu dobio sve potrebne saglasnosti i spreman je za ulaganja

Predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) održali su sastanak (14.3.) s vlasnikom firme Buroj International Group d.o.o. Projekat turističkog kompleksa u Trnovu dobio je sve potrebne saglasnosti

Ekonomija/Biznis

Katar: Bosanski proizvodi osvajaju najbogatiju državu na svijetu

  Kompanije iz Bosne i Hercegovine napravile su snažan prodor na tržište Katara, koji je najbogatija zemlja svijeta po prosječnom bogatstvu stanovnika. Tuzlanska Solana je dogovorila prvu isporuku 30 kontejnera Tuzlanske