Zerina Vrabac  – šampionka Mediterana na 100 i 200 m delfin

Zerina Vrabac – šampionka Mediterana na 100 i 200 m delfin

Zerina Vrabac, mlada plivačica Bosne i Hercegovine, upotpunila je danas svoj nastup na Komen kupu na Kipru novom zlatnom medaljom.

Nakon što je prvog dana vikenda postala nova kadetska prvakinja Mediterana u disciplini 100 metara delfin, članica Plivačkog kluba Sport time danas je isplivala do zlata i na 200 metara delfin.

Dominantnim nastupom Zerina Vrabac iza sebe je na 200 metara danas sa više od dvije sekunde prednosti ostavila predstavnicu Španije, dok je trećeplasirana Italijanka imala čak četiri sekunde zaostatka.

Reprezentativka Bosne i Hercegovine zlatnu medalju je osvojila sa vremenom 2:15.48 postavivši tako novi državni rekord Bosne i Hercegovine u konkurenciji kadetkinja.

– U svojoj drugoj i omiljenoj disciplini Zerina Vrabac na Kipru je nadmašila očekivanja. Ponosni smo što je novu zlatnu medalju ispratilo i obaranje državnog rekorda, te opravdano gajimo nadu da ono najbolje tek slijedi u budućnosti – izjavio je Aldin Avdić, trener Plivačkog kluba (PK) Sport time.

Zerina Vrabac prvog dana vikenda na Komen kupu zlatnu medalju je osvojila sa vremenom 1:01.64., saopćio je PK Sport time.

Previous Hadži Jusuf Livnjak - autor najstarijeg domaćeg putopisa i prvi poznati astronom u Bosni
Next Godišnjica pogibije Safeta Zajke, heroja odbrane Sarajeva

You might also like

SPORT

Asja Klačar osvojila prve bodove na takmičenju Svjetskog kupa u snowboardu

 Mlada bosnaskohercegovačka snowboarderka Asja Klačar osvojila prve bodove na takmičenju Svjetskog kupa u austrijskom Kreischbergu. U svom prvom nastupu u Svjetskom kupu, 19-godišnja Sarajka je ostavarila historijski uspjeh u ovom

SPORT

Italija odbila da učestvuje u vojnoj akciji protiv Hutija u Jemenu

Italija je odbila da učestvuje u američkim i britanskim napadima preko noći protiv grupe Huti u Jemenu, rekao je u petak vladin izvor, objašnjavajući da Rim radije vodi politiku “smirenja”

SPORT

Evropsko prvenstvo: Juniori savladali Rusiju i došli na prag četvrtfinala

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine – U18 pobijedila je selekciju Rusije sa 67:61 (13:19, 24:7, 20:18, 10:17 ) u drugom susretu susretu drugog kruga takmičenja na Evropskom prvenstvu A-divizije