Zimski centri u srednjoj Bosni rade u punom kapacitetu

Zimski centri u srednjoj Bosni rade u punom kapacitetu

Srednja Bosna obiluje zimskim centrima, a šest od njih sedam, radi u punom kapacitetu.

Dok brojni gosti uživaju u čarima zime, turistički radnici se nadaju da će im barem zimska sezona popraviti minuse iz prethodnog perioda.

Jedno od srednjobosanskih zimskih odredišta, Ski centar Rostovo, između Novog Travnika i Bugojna, početkom mjeseca otvorilo je svoja vrata ljubiteljima zimskih radosti. Iako nema gostiju iz regije, oni domaći, iz svih krajeva naše zemlje, imaju u čemu uživati.

“Za porodične ljude, produženi neki vikend i sedam dana za početnike, za rekreativce, stvarno je idealno”, mišljenja je turistkinja iz Banjaluke.

“Odvojeno je za ljude koji će skijati ozbiljno i za djecu, to mi se sviđa, što ne možemo ugroziti jedni druge”, kaže Rijad iz Donjeg Vakufa.

“Vrlo pitoma staza, jako lijepo uređeno, tako da onako porodično smo nas četvero na bordovima i baš uživamo”, ne krije radost Šejla iz Sarajeva.

“Mislim da je u vrijeme pandemije ovaj sport siguran i preporučujem svakome”, smatra Adnan iz Kaknja.

I oni bez skija, ovdje imaju priliku za zabavu. Posebno uživaju najmlađi.

“Zabavno je na snijegu i učim skijati usput”, “Volim se skijati, sankati i praviti Snješka Bijelića”, samo su neki od odgovora.

“U prosjeku mi imamo oko 100 djece svake godine, tako da je zainteresovanost velika sigurno i naša djeca su aktivna”, tvrdi instruktor škole skijanja Elvir Seferović.

“Mi se iskreno nadamo da će potrajati i da ćemo uspjet raditi u ovom tempu kako ide od prošle sedmice”, nada se voditelj ski centra Rostovo.

Turistički radnici se nadaju da će uspjeti pozitivno poslovati i zimi i ljeti te da pandemija neće ugroziti njihove rezultate.

Videoprilog FTV

Previous Mladi pijanista iz Sandžaka na Berkliju: Svirao sam sevdah i reakcije su fenomenalne
Next Pobjednici SBF Start-up Challenge: Madi bračni par pokreće proizvodnju četkica za zube

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Zbog povećanja broja turista u TK: Potrebno obučiti turističke vodiče

Zbog povećanja broja turista na području Tuzlanskog kantona, pojavila se potreba za obučavanjem turističkih vodiča koji će adekvatno odgovoriti na pitanja turista o kulturno-historijskom naslijeđu, tradiciji, običajima, arhitekturi objekata, društvenim

TURIZAM

Banovići: Parne lokomotive privlače veliki broj turista

Ljubitelji starih parnih lokomotiva iz Bosne i Hercegovine i regije danas su uživali u jedinstvenom doživljaju fotografiranja i vožnje kroz živopisne krajolike podnožja planine Konjuh u Banovićima. Vožnja u vagonima

BH RAZGLEDNICA

Gračanica mjesto sa višestoljetnom tradicijom urbanog življenja (Foto)

Veliki broj građana Bosne i Hercegovine će zbog pandemije koronavirusa godišnji odmor provesti u zemlji, što je ujedno i prilika da se obiđu domaće destinacije. Jedno takvo mjesto je i Gračanica,