Živo, veselo i šareno na proslavi Dana državnosti u Mrkonjić-Gradu

Živo, veselo i šareno na proslavi Dana državnosti u Mrkonjić-Gradu

Jedina dobra vijest ove godine je to da je napokon, nakon što je Vijeće ministara proslijedilo republičkom Zavodu za spomenike RS-a 176.000 maraka na inicijativu Ministarstva civilnih poslova, završena prva faza obnove Muzeja ZAVNOBiH-a, izvještava FTV.

Zapravo je lijepa vijest da su danas prvi put otvorena vrata ovog Muzeja u koji su ulazili danas svi oni koji su došli ovdje da budu sa svojim saborcima, kako kažu, i da na jedan lijep način proslave i Dan državnosti Bosne i Hercegovine, ali i da odaju počast svemu onome što je ZAVNOBiH bio i jeste kada su u pitanju narodi BiH.

Previous Most "Fatih Sultan Mehmet" u Istanbulu u bojama zastave Bosne i Hercegovine
Next International Media Awards 2021: Dr Zlatanu Zvizdiću iz BiH nagrada za medicinska istraživanja

You might also like

NAŠI DANI

Sarajevski ugostitelji ponovo otvorili bašte objekata

Sarajevski ugostitelji jutros su, prema novoj odluci Vlade Kantona Sarajevo, otvorili bašte svojih objekata nakon skoro mjesec dana zabrane rada. Vlada Kantona Sarajevo usvojila je nove higijensko-epidemiološke mjere, na osnovu

BH RAZGLEDNICA

Vogošćani zasadili 400 sadnica

U Vogošći je za vikend, u organizaciji OU TEMPO, a u saradnji sa Civilnom zaštitom općine Vogošća te uz podršku Općine Vogošća, na čelu sa načelnikom Edinom Smajićem, realizirana akciju

BH RAZGLEDNICA

Braća Andričić iz Prozor-Rame: Nigdje nema života kao ovdje

Posljednjih nekoliko godina, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u zemljama regije, pojavio se trend odlaska velikog broja mladih ljudi u inozemstvo, i to ponajprije u Austriju i Njemačku.