ZLATNA DŽEZVA NAJČEŠĆI POKLON U BOSNI I HERCEGOVINI

ZLATNA DŽEZVA NAJČEŠĆI POKLON U BOSNI I HERCEGOVINI

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak d.d. Visoko snimila je novi spot za brand koji ove godine obilježava 45 godina postojanja, pod naslovom Zlatna džezva – najčešći poklon u Bosni i Hercegovini.

Razlog zbog kojeg su se u Vispaku odlučili na ovakav koncept nove kampanje je upravo taj što je Zlatna džezva prva u Bosni i Hercegovini po lojlanosti potrošača, a njenu vrijednost ljubitelji prave bosanske kafe prepoznaju kao “obrazli” poklon koji rado dijele sa najdražima.

“Zlatna džezva je jedan od najznačajnijih bosanskohercegovačkih brandova, čije utemeljenje se da prepoznati u tradiciji i simbolima Bosne i Hercegovine. Kao takva, funkcionalnost jedine i prave bosanske kafe može se prepoznati i u darivanju, tj. u činjenici da je Zlatna džezva najčešći poklon u Bosni i Hercegovini.

Cilj ove kampanje je da promoviše značaj druženja, darivanja i isticanja pravih vrijednosti u međuljudskim odnosima. Ovim spotom, mi našu radost i ćejf dijelimo s drugim ljudima. Ako uspijemo  u tome, niko neće biti sretniji od nas”, izjavila je Zerina Muco rukovodilac marketinga i prodaje u kompaniji Vispak d.d. Visoko.

Produkciju novog spota radila je agencija “Gotiva” iz Sarajeva, a u spotu se pojavljuju Vanesa Glođo, Adnan Kreso, Nina Tirić i Nerman Mahmutović, od kojih su svi osim Nine Tirić akademski glumci.

“Kampanja Zlatna džezva – najčešći poklon u Bosni i Hercegovini je zasnovana na istinitim činjenicama. Dakle, u našoj zemlji je običaj da se ‘u goste’ ne ide ‘praznih ruku’, tj. bez poklona. Sama radnja spota je smještena u stan, tačnije na ulaz u stan, u kojem se uobičajeno odvija svakodnevna ‘mini drama’ koju smo svi doživjeli više puta, bili u ulozi gosta ili domaćina, svejedno. Sigurni smo da sam spot i kampanja odražavaju bosanskohercegovački mentalitet, i da je najistinitija i najtačnija kampanja do sad. Pristavite vodu za kafu i uživajte”, kazao je kreativni tvorac ideje, poznati sarajevski umjetnik Almir Kurt Kugla.

Osnivanje Vispaka je i početak razvoja brenda Zlatna džezva. Ono što je posebno interesantno kod Zlatne džezve da kroz sve decenije svog postojanja ona ne mijenja svoj identitet.

Zlatna džezva se danas izvozi u 28 zemalja svijeta, a najviše prave bosanske kafe se nakon Bosne i Hercegovine popije u SAD-u, potom u Švedskoj i Sloveniji, a slijedi ih susjedna Hrvatska.

Previous MINECO RUDNIK U OLOVU BIT ĆE IZGRAĐEN DO KRAJA GODINE
Next Zločin u Stupnom Dolu: Smrt 44 čovjeka bez sudske pravde

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Bosanski sudžuk – proizvod sa višestoljetnom tradicijom proizvodnje

Dugogodišnja proizvodnja na ovim prostorima u proizvod je utkala sve specifične tradicijske, kulturne i religijske običaje, stoga i postoje varijacije u recepturi od mjesta do mjesta, ali suština je ostala

Ekonomija/Biznis

Mljekari iz Gradačca prenose iskustva izvoza u EU; kompanija ‘MI99’ primjer uspjeha

  U pogonima gradačačke kompanije „MI99“ uspješno su organizovani treninzi pripreme malih i velikih proizvođača iz sektora mljekarstva za uslove izvoza na tržišta Evropske unije. Direktorica kompanije „MI99“ Indira Omeragić

ŽIVOT

S koferima, preko bare, vratio se u domovinu i započeo biznis

Dođe čovjek vedra čela i napravi čaršiju od sela – ovaj slogan svojedobno je obilježio jedne od izbora u Bosni i Hercegovini, a nekako je prikladan i za priču o Farmi Bjelašnica, osnovanoj