Zločinac iz Srebrenice Miroslav Baljak predaje etiku i ljudska prava u Tuzli!

Zločinac iz Srebrenice Miroslav Baljak predaje etiku i ljudska prava u Tuzli!

Miroslav Baljak sin Branka, rođen 6.11.1970. godine u Travniku. Dekan je Fakulteta političkih nauka Evropskog univerziteta Kallos u Tuzli. Studente podučava pravnoj etici i ljudskim pravima. Isti čovjek nalazi se na spisku učesnika u srebreničkom genocidu. Evidentiran je pod brojem 31., javila je FTV, prenosi novinska agencija Patria.

Spisak na kojem se nalazi 810 imena, od kojih njih više od 400 je uposleno što u policijskim i vojnim strukturama, 2014. godine objavila je novinska agencija Patria. Već je u javnosti otkriveno nekoliko imena osoba koje su 1995. godine učestvovale u masovnim ekzekucijama Srebreničana, a koje danas rade u državnim strukturama.

Jedan od njih je i Baljak. Major je u Oružanim snagama BiH, zaposlen je u Petoj pješadijskoj brigadi na Dubravama kod Tuzle.  Od 10. do 19. jula učestvovao je masovnim ubistvima srebreničkih Bošnjaka i progonu oko 30 hiljada stanovnika zaštićene UN-ove enklave Srebrenica.

Srebreničke majke koje 20 godina tragaju za kostima svojih sinova u nevjerici su nakon saznanja da je ovakav čovjek visokorangirani službenik Oružanih snaga, pogotovo da uči studente etici i ljudskim pravima.

Agonija i bol srebreničkih majki koje 20 godina tragaju za kostima svoje djece nema kraja. Bol je još veća kada svojim očima moraju gledati kako vršnjake njihove djece danas uče profesori koji su u julu 1995. godine ubijali njihovu djecu i odvodili ih na masovna stratišta.

Podsjećanja radi, kompletan spisak osoba njih 810 koji su učestvovali u srebreničkom genocidu objavila je novinska agencija Patria 2014. godine, Baljak se nalazi na tom spisku, koji je sačinila mješovita komisija Vlade RS, Vlade FBiH i predstavnika međunarodne zajednice.

Još jednom NAP objavljuje kompletan spisak koji možete pogledatiOVDJE 

Previous Mateo Sušić sa Sheriffom osvojio titulu u Moldaviji - U Japanu očekujem da odigramo dvije dobre utakmice i da pokažemo da reprezentacija ima svijetlu budućnost
Next Memorijalni centar Gornja Kalesija: Klanjana dženaza za 28 ubijenih Zvorničana

You might also like

NAŠI DANI

EP: Priznavanje genocida u Srebrenici osnovni korak na putu Srbije ka EU

  Priznavanje genocida u Srebrenici osnovni je korak na putu Srbije ka pristupanju Evropskog uniji, navodi se u amandmanu slovenačkog europarlamentarca Igora Šoltesta koji je Evropski parlament usvojio danas u okviru

NAŠI DANI

Ako Bosnu nije uspio da sruši Miloševićev režim sa četvrtom vojnom silom u Evropi, onda sigurno neće ni slabašni Dodik sa pustim snovima

Denis Bećirović, poslanik Socijaldemokratske partije u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i potpredsjednik SDP-a danas je za N1 komentarisao zašto je i kako odgovorio na izjave Milorada Dodika.

NAŠI DANI

Inzko: Sve članice Vijeća sigurnosti kritikovale su glorificiranje ratnih zločinaca

Štampa na njemačkom jeziku piše o zločinima u Bosni i Hercegovini koji se ne smiju zaboraviti, navodeći ulogu koju u tome imaju pisci poput Stanišića, Anne Baar i Marka Dinića.