Zmajevi će imati podršku: Djelimični povratak gledalaca na ‘Grbavicu’ i ‘Bilino polje’

Zmajevi će imati podršku: Djelimični povratak gledalaca na ‘Grbavicu’ i ‘Bilino polje’

Nakon što je Izvršni odbor UEFA-e juče donio odluku o djelimičnom povratku gledalaca na stadione, u kontekstu sprovođenja ove odluke, rukovodstvo NS/FS BiH se danas sastalo sa predstavnicima Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Na sastanku održanom na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu, precizirani su detalji oko povratka gledalaca na utakmice koje reprezentacija Bosne i Hercegovine igra 8. oktobra sa Sjevernom Irskom u okviru baraža za plasman na Euro 2020, te protiv Holandije 11.10. u Ligi nacija.

Zaključeno je da se omogući djelimično prisustvo gledalaca na ovim utakmicama uz striktno poštovanje “Uefinih minimalnih zdravstvenih i higijenskih uslova za povratak gledalaca”, te uz obaveznu primjenu zdravstvenih i sigurnosnih mjera koje zahtijevaju lokalne vlasti.

Ukupan broj dostupnih ulaznica neće biti veći 2000 a informacija o distribuciji ulaznica biće naknadno objavljena.

Previous Tešanj: Nove investicije i poslovni uspjesi
Next Sarajevo: Akcija prikupljanja knjiga za prvu bošnjačku biblioteku u Crnoj Gori

You might also like

SPORT

Kvalifikacije za EURO 2024 u rukometu: Bosna i Hercegovina pobijedila Sloveniju u Cazinu

Uz ogromnu podršku navijača u Cazinu u Bosni i Hercegovini rukometaši reprezentacije Bosne i Hercegovine uspjeli su pobijediti Sloveniju u utakmici petog kola grupe 7 kvalifikacija za EURO 2024, javlja

SPORT

Amel Tuka, jedan od najboljih evropskih trkača, traži prvu olimpijsku medalju za Bosnu

Od kada je prvi put učestvovala na Igrama kao nezavisna nacija 1992. godine, Bosna i Hercegovina je slala mali tim na sve olimpijske igre, ali im još nije donio medalju.

SPORT

Amel Tuka: I u Peking idemo po zlato, Bosna i Hercegovina ne zaslužuje ništa manje

Ne tražim mnogo, a vraćam višestruko – kaže u intervjuu za novinsku agenciju Patria najbolji bosanskohercegovački atletičar svih vremena, koji je u petak navečer na prestižnoj Dijamantskoj ligi u Monaku osvojio