Zulfić i Barlov: Išli smo zajedno na takmičenja i tako postali najbolji drugovi

Zulfić i Barlov: Išli smo zajedno na takmičenja i tako postali najbolji drugovi

Gosti Popodnevnog programa Radija M su bila dva zlatna dječaka, uspješni sportisti, evropski prvak i evropski rekorder, a prije svega dva najbolja druga, dva Ismaila.

Iza njih je sjajan nastup u Berlinu na Mitingu svjetske serije , gdje su ostvarili zapažene rezultate. U kategoriji juniora u disciplini 50 metara delfin Ismail Barlov osvojio je srebrnu medalju, dok je Ismail Zulfić zauzeo četvrto mjesto u apsolutnoj kategoriji.

“Još uvijek se nismo odmorili od puta, odmah smo nastavili da treniramo, još jače se pripremamo za naredna takmičenja. U Berlinu je bilo super, veoma sam zadovoljan svojim rezultatom. “, kazao je Barlov.

Zulfić, evopski rekorder, od dječaka koji nije znao plivati i bojao se do evropskog rekordera, je li ti nekad bilo teško ili naporno, pogotovo jer putuješ iz Zenice, da li si nekad pomisilio mrsko mi je na trening?

“Navikao sam, nije mi nikad bilo mrsko da idem na trening, jer mi je baš lijepo na treningu, družim se sa drugarima.”, kaže Zulfić koji je u Berlinu oborio rekord star 22 godine.

Zulfić trenira aktivno već 8 godina, a Barlov 6 godina. Upoznali su se na bazenu i od tada osim na bazenu vrijeme provode družeći se uz igrice.

“U početku kad sam tek došao samo sam znao održavati u vodi. Kad sam došao, vidio sam Ismaila, on je već znao i baš me iznenadio kako dobro pliva. I tako je sve počelo, išli smo zajedno na takmičenja i postali najbolji drugovi.”, prisjeća se Barlov.

“Igramo igrice zajedno. Volimo igrati Fortnite. “, dodaje Zulfić.

Velika podrška i vjetar u leđa za njih je i njihov trener Amel Kapo uz kojeg je Zulfić pobijedio strah od vode.

“Baš je divno čuti ovo odnjih dvojice, jer mi to ne gledamo na taj način, evo ja, uvijek gledam naprijed. Onda kada vidimo iza sebe šta smo sve uradili i šta je ostalo iza nas, Boga mi veliko. Kada imate strah od vode to zna ostaviti traumu za cijeli život. Od dječaka koji ima strah od vode do evropskog prvaka je trnovit put, ali eto njemu je tek 13 godina, ko zna šta ga još čeka.”, kazao je Kapo.

Ismail Barlov bio je zlatni u kategoriji juniora u disciplini 100 metara prsno apsolutna kategorija, a prije toga je u aprilu u Madeiri historijski rezultat u disciplini 50 metara prsno i postao prvak Evrope. On je do naslova prvaka Evrope stigao s vremenom 1:01:15. Također isplivao je normu za Paraolimpijske igre u Parizu.

“Moj glavni cilj je bio da odem na Paraolimpijske igre. Cilj mi je da idem 50 metara prsno ispod minute.”, kazao je Barlov.

Ismail Zulfić će imati priliku također da ostvari normu za Pariz za vikend. U Sarajevu će se održati Međunarodni paraplivački miting.

Kompletno gostovanje Zulfića, Barlova i njihovog trenera Amela Kape možete pogledati na linku ispod.

Plivački klub SPID – Ismail Barlov – Ismail Zulfić – Amel Kapo

Previous Banja Luka ugostila SP u raftingu, zapažen nastup bosanskih predstavnika
Next Bošnjaci u Palestini - čuvajući uspomenu na ostavljenu domovinu, gradili su novu

You might also like

SPORT

Subašić: Želimo stvarati reprezentativce Bosne i Hercegovine u skijanju

Škola skijanja KSC Sarajevo od 2010. godine podučava mlade bosanskohercegovačke skijaše prvenstveno u alpskim skijaškim disciplinama na olimpijskoj planini Bjelašnici. Video FENA

BH RAZGLEDNICA

Iz snijegom okovanog Lukomira evakuirana jedina preostala stanovnica

  Iz snježnim nanosima blokiranog Lukomira  jučer je evakuirana  67-godišnja  Raza Masleša, koja je ostala jedina u selu iz kojeg su prethodnih dana svi stanovnici otišli. Piše: Bisera Džidić Predsjednik

ŽIVOT

Iz Japana u Bosnu: Ljubav bez granica (Video)

Da ljubav nema granica dokaz je i naredna priča nalik filmskom scenariju. Naime, mladi ljubavni par, Kemal iz Bihaća i Rija iz japanskog grada Tottori, vezu su započeli na društvenoj