Zulfo Mehmedović se vratio u svoje rodno mjesto Sastavci nakon 26 godina provedenih u SAD-u

Zulfo Mehmedović se vratio u svoje rodno mjesto Sastavci nakon 26 godina provedenih u SAD-u

Pedeset osmogodišnji Zulfo Mehmedović vratio se nedavno sa suprugom, nakon 26 godina provedenih u Sjedinjenim Američkim Državama, u svoje rodno mjesto Sastavci u opštini Milići.

Radio je kao profesionalni vozač teretnih vozila te je tako obišao skoro cijelu Ameriku. Ipak, sanjao je o povratku u zavičaj i domovinu, što je i učinio prije dva mjeseca.

– Konačno sam se vratio u svoje Sastavke. Vratio sam se iz ljubavi prema svojoj domovini i iz ljubavi prema komšijama koji su dali živote za ovu zemlju. Radeći kao vozač obišao sam cijelu Ameriku, ali nema nigdje ljepše kao u Bosni – kaže za Fenu Mehmedović.

Odlučio je da se na svom posjedu u Sastavcima bavi poljoprivredom, a kaže i da je veliki ljubitelj prirode.

– Sa suprugom sam posadio mnogo povrća i jedan veliki voćnjak. Nas dvoje smo stalni povratnici u našem selu, a drugi prijeratni stanovnici dolaze povremeno. Prije rata u selu je bilo 20 domaćinstava. Ličnim sredstvima sam izgradio svoju kuću i ovdje sam najsretniji – ističe Mehmedović.

Iako je proveo 26 godina u Americi, ipak je odlučio da se vrati u svoje rodno mjesto gdje želi provesti ostatak života.

– Želja mi je bila da se vratim dok sam još u snazi za rad, a ne kad budem imao sedamdeset godina. Ja radim i dan danas i radit ću dok mogu. Uživam i volim prirodu, a povremenom idem i u lov sa prijateljima – kaže Mehmedović.

Previous Novi trofej za bosansku sjedeću odbojku
Next Nijaz napustio Švicarsku i na ranču u rodnoj Vlasenici živi svoj san

You might also like

OTPOR BOSNE

Život na Bjelašnici 1994. (Video)

Snimci prikazuju bjelašničko selo Bobovicu i mještane Bošnjake koji su se vratili na svoja razrušena ognjišta nakon progona i zbjegova. Hrabrost, upornost i mudrost našeg čovjeka. I život koji ne

DUHOVNOST

Lukavac: Vaskrs u Krtovi kod Rajka Ćosića – ‘Nikad ljepšeg života nije bilo neg’ što je sad’

Vaskrs, nakon dolaska iz crkve, uglavnom se proslavlja u kućnom ambijentu, u okruženju porodice i prijatelja. U to smo se uvjerili posjetom Rajku Ćosiću iz Krtove, koji danas, kao i

DUHOVNOST

Imami povodom Bajrama počastili mjesnog paroha u Mostaru

Saradnja zvaničnika Crkve vaznesenja gospodnjeg u Bijelom Polju kod Mostara, u Bosni i Hercegovini, i njihovih komšija iz Džemata Potoci svakim danom je bolja, a tomu svjedoči i današnja posjeta