Merhamet obnavlja kuće za 34 porodice u Nemili kod Zenice

Merhamet obnavlja kuće za 34 porodice u Nemili kod Zenice

Humanitarna organizacija “Merhamet” MDD i Internacionalna humanitarna organizacija HIA iz Mađarske počeli su danas s realizacijom projekta “Pomoć porodicama zahvaćenim poplavama u Bosni i Hercegovini, Zenica – Mjesna zajednica Nemila” vrijednog oko 220.000 KM.

Riječ je o projektu pomoći stanovništvu Nemile čija su domaćinstva uništena ili oštećena prirodnim katastrofama koje su se dogodile u Bosni i Hercegovini u maju 2014. godine.

Ovim projektom obuhvaćene su 34 porodice. Obezbijeđena je donacija građevinskog materijala, elektro-materijala, vodovodnog materijala, ugradnja stolarije (prozori, ulazna vrata i unutrašnja vrata), te je planirana izgradnja jedne kuće u cijelosti.

Završetak projekta, podržanog fondovima organizacije “Diakonie” iz Austrije, planiran je do 31. marta ove godine.

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Hajrudin Šahić je naglasio da je obnova kuća u MZ Nemila jedan od najznačajnijih “Merhametovih” projekata nakon što su BiH pogodile nezapamćene poplave i klizišta.

– “Merhamet” je samo za ugrožena područja u općini Zenica do danas obezbijedio i dostavio pomoć vrijednu više od 1,1 milion KM. Ukupna pomoć uručena građanima širom BiH iznosila je više od dva miliona KM – kazao je Šahić, dodajući da će “Merhamet” i dalje pomagati stanovništvo BiH čiji su domovi uništeni tokom katastrofalnih poplava i klizišta.

Načelnik općine Zenica Husejin Smajlović, koji je prisustvovao podjeli pomoći žiteljima MZ Nemila, zahvalio je “Merhametu”, naglašavajući da je ova humanitarna organizacija od prvog dana sa stanovništvom na ugroženim područjima u općini Zenica te da je dosadašnja pomoć ove Organizacije veoma značajna i vrijedna, saopćeno je iz HO “Merhamet”.

(Faktor.ba, Foto: Fena)

Previous Najbolja poslijeratna zimska sezona u Bosni i Hercegovini
Next 10 najviših planina Bosne i Hercegovine

You might also like

NAŠI DANI

Sarajevo: Bosanski ćilim napravili od 25.000 plastičnih čepova

  Tradicionalni bosanski ćilim napravljen je od 25.000 plastičnih čepova i prikazan je u Sarajevo povodom Svjetskog dana reciklaže. Za razliku od drugih ćilima, bosanski umjetnici došli su na spektakularnu

NAŠI DANI

Bošnjaci u Rudom: Odnos prema povratnicima u ovaj dio naše zemlje više nego korektan

Desimir Stanković, bez naknade, svojim kamionom i bagerom vrši zemljane radove na lokalitetu gdje se gradi spomen-obilježje za više od 100 ubijenih i nestalih Bošnjaka Rudog. Bošnjački povratnici u općinu

NAŠI DANI

Izetbegović u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Iranu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović boravi u službenoj posjeti Islamskoj republici Iran, gdje je otputovao na poziv iranskog predsjednika Hassana Rouhanija. U delegaciji Bosne i Hercegovine su ministar