Sarajlija Dino Bajrić osvojio prvo mjesto u međunarodnim skokovima s vodopada u Jajcu (Foto)

Sarajlija Dino Bajrić osvojio prvo mjesto u međunarodnim skokovima s vodopada u Jajcu (Foto)

U organizaciji Agencije za kulturno-povjesnu i prirodnu baštinu i turistički potencijal grada Jajca danas su pred blizu dvije hiljade posjetitelja održani treći međunarodni takmičarski skokovi sa vodopada u Jajcu.

Više od 30 takmičara iz šest zemalja imalo je priliku natjecati se u dvije discipline, a počasni gost ovogodišnjih skokova bio je višestruki svjetski prvak u skokovima sa visina Kolumbijac Orlando Duque, javlja Anadolu Agency (AA).

Skakači iz BiH, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Kosova, Njemačke, Italije i Danske takmičili su se u dvije discipline, tradicionalnoj “lasti” i slobodnom stilu.

Prvo mjesto u disciplini “lasta” pripalo je Sarajliji Dini Bajriću koji je osvojio 58 bodova, drugi je bio Aleksandar Aleksić iz Srbije, a treće mjesto pripalo je Zeničaninu Muhamedu Mahmiću koji je osvojio 56,3 boda.

U slobodnom stilu najbolji je bio Kristijan Vurs, drugoplasirani je bio Džimi Andersen, a treću poziciju podijelili su Mladen Cvetković i Vladan Popović.

Direktor javne ustanove Agencija za kulturnu-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca Huso Hadžić kazao je kako je ovo do sada najbolje organizovano takmičenje.

-Ovo su treći skokovi po redu i do sada su najbolje organizacijski realizovani jer danas imamo skakače iz šest država, a vrhunac nam je prisustvo višestrukog svjetskog prvaka u skokovima s visina Orlanda Duquea. Jako mi je drago što su sa nama danas i po prvi put takmičari iz Srbije kao i najbolji skakači iz Njemačke i Danske. Nažalost, vremenske prilike nisu baš najbolje, ali ovo već prerasta u tradiciju tako da nam ništa ne može pokvariti ovu manifestaciju – pojasnio je Hadžić.

Učešće na današnjim, trećim međunarodnim skokovima, uzeo je i devetorostruki svjetski prvak u skokovima sa visina, Kolumbijac Orlando Duque koji je sve prisutne oduševio akrobatskim skokovima.

Zbog loših vremenskih prilika ovoga puta nije održan kulturno-umjetnički program ispred platoa vodopada.

Plivski vodopad u centru grada Jajca visok je gotovo 22 metra i mnogi ga smatraju jednim od najljepših na svijetu.

(Faktor.ba/mb)

Previous MAJKA IZETA NANIĆA: Srce se stegne, a onda mi dođe ponos...
Next Peti korpus Armije RBiH deblokirao Bihać

You might also like

SPORT

Nedžad Husić osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore

Član taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo 17.godišnji Nedžad Husić, je na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, u švedskom Helsinborgu, u kategoriji do 68 kg osvojio bronzanu medalju i time ostvario

SPORT

Juniori Bosne i Hercegovine bolji od Francuske na početku Eurobasketa

Juniorska (U18) košarkaška reprezentacija naše države pobjedom je otvorila Evropsko prvenstvo koje se igra u Slovačkoj. Naši košarkaši bili su bolji od favorizovane Francuske – 66:65. Najbolji u našoj selekciji

SPORT

Odlično se zabavljali u glavnom gradu: Navijači S. Irske pjevali Sarajevu (VIDEO)

  Bosna i Hercegovina je sinoć na Grbavici u Sarajevu savladala Sjevernu Irsku rezultatom 2:0. Pored dobre igre naših fudbalera i osvojena nova tri boda u takmičenju Liga nacija, na