Vispakova espresso kafa od sada će se piti i u Egiptu

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak iz Visokog plasirala je prve količine Vispak espresso kafe na tržište Egipta.

Egipat je 26. zemlja u svijetu u koju kompanija Vispak izvozi svoje proizvode.

Menadžer izvoza kompanije Vispak Muhamed Muzaferija rekao je da je u prvom kontingentu iz Visokog u Egipat isporučeno 1,7 tona Vispakovog espressa.

– Isporuka je uslijedila nakon veoma uspješnog nastupa na sajmu u Kairu, gradu u kojem radi 15.000 kafea i restorana. Imamo velike planove sa Vispakovim espressom, ali i sa ostalim brandovima AS GROUP – rekao je Muzaferija, dodajući da su Vispakov kvalitet i cijena u potpunosti konkurentni velikim svjetskim proizvađačima.

Vispakov espresso samo je jedan je od brendova ove renomirane bosanskohercegovačke kompanije. Počeo se proizvoditi 1974. godine.

Espresso je pripremljen od najkvalitetnijih sorti sirovih kafa i namijenjen je poznavaocima dobre talijanske espresso kafe. To je kafa punog, bogatog okusa koji je intenzivan te ugodnog mirisa. Dobro pripremljena kafa ima kremastu, svijetlosmeđu boju.

Od 1987. godine pojavljuje se jedinstveno pakovanje od 1,5 kg koje se na tržištu zadržalo i danas. Sa ciljem što boljeg plasmana, usluge i praćenja ovog specifičnog dijela tržišta, formiran je HORECA segment koji u potpunosti prati kupce ove kafe, čiji je moto brza i efikasna usluga i dostava, te brz i pouzdan servis, saopćili su iz ove kompanije, prenosi NAP.

Previous Crni Labudovi: Obilježavanje godišnjice pogibije heroja Hodžića i prisjećanje na herojski put jedinice (FOTO)
Next Bh. inovatori ponovo “osvojili” Pariz: Osam priznanja za sedam inovacija

You might also like

Ekonomija/Biznis

Sardine iz vrele Hercegovine – Žuvela iz Stoca zapošljava nove radnike

Kompanija Žuvela iz Stoca uskoro će na tržište izaći sa novim proizvodom. Radi se o sardinama u biljnom ulju, feferonima, paradajz sosu i skušama u biljnom ulju. Za realizaciju ovog

MADE IN BOSNIA-387

Zlatna medalja za bh. učenike: Izumom oduševili Indonežane (FOTO)

Uz pomoć profesora Armina Trešnje, nakon nekoliko mjeseci istraživanja, pristupili su izradi i za jedan mjesec uspjeli napraviti savršen dron koji im je na ovom prestižnom takmičenju donio pobjedu. Srednjoškolci

MADE IN BOSNIA-387

Eko zona Korićani-Vlašić: Projekt od tri mlrd. eura čeka garancije države

Projekt čija se vrijednost procjenjuje na oko tri milijarde eura trebao bi se graditi na platou Vlašića u selu Korićani. No, investitori prije početka njegove realizacije traže da država također