Pogledajte kako izgleda dionica koja će spojiti Sarajevo s autoputem A1 (VIDEO)

Izgradnja Sarajevske zaobilaznice na dionici Butila – Briješće – Stup, koja će spojiti Sarajevo s autoputem A1, u punom je jeku. Građevinske radove izvode firme Euro-Asfalt i ŽGP, a trenutno se obavljaju zemljani radovi.

Pogled iz zraka na petlju Butila i rijeku Bosnu

Ova dionica je duga četiri kilometra i spajat će Stupsku petlju s autoputem A1. Radovi obuhvataju izgradnju vijadukta Briješće, završetak ceste, izgradnju kružnog toka Briješće, postavljanje signalizacije i opreme te izgradnju ceste van trase. Ukupna dužina trase je četiri kilometra, a vrijednost radova 23,3 miliona KM.

Trenutno se obavljaju zemljani radovi na mjestu gdje će se graditi rondo. Također, obavljaju se radovi na iskopu temelja za vijadukt, kao i sami betonski radovi na vijaduktu dužine blizu 720 metara.

Izvođači radova će najviše problema imati sa regulacijom saobraćaja s obzirom na to da je magistralni put M17 izuzetno prometan. Trenutno se saobraćaj odvija pod posebnim režimom, a izvođači se nadaju kako neće biti većih obustava.

Kako je ranije najavljeno, uskoro bi mogle biti uvedene i dodatne snage u vidu druge smjene tako da se maksimalno iskoristi građevinska sezona. Radovi bi trebali biti okončani do aprila sljedeće godine.

Završetkom Sarajevske zaobilaznice i Stupske petlje Sarajevo će dobiti modernu saobraćajnicu na zapadnom ulazu u grad.

https://youtu.be/87NsMhgpLGE

(klix.ba)

Previous 'ŠESTU BUKTINJU' UKUCAO JE HUSAGA ĆIŠIĆ
Next Oslobađanje Vijenca, podsjetnik na bitnu pobjedu ARBiH: Ratni plijen vrijedan deset miliona maraka (VIDEO)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Sinkro traži 50 šivača, startna plaća 800 KM

  Fabrika namještaja Sinkro Sarajevo raspisala je konkurs za prijem u radni odnos 50 šivača/šivačica.  Kompanija nudi startnu plaću od 800 KM (neto) za šivače/šivačice sa iskustvom, zasnivanje stalnog radnog

Ekonomija/Biznis

Bosanska Krupa: Posao za 42 novoobučena zavarivača

  U Centru za podršku poduzetništvu Bosanska Krupa je 12. februara 2019. godine održana završna konferencija projekta “Povećanje konkurentnosti radne snage na prostoru općine Bosanska Krupa” koji finansira Evropska unija.

NAUKA I TEHNOLOGIJA

FIPA I BIT ALIJANSA POTPISALI MEMORANDUM O SURADNJI

  Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) i Udruženje Bit Alijansa za informacione tehnologije potpisali su Memorandum o suradnji s ciljem promoviranja sektora informacionih tehnologija Bosne i Hercegovine, njegovih