Svjetski uspjeh fojničke kompanije MS&WOOD na Međunarodnom sajmu u Kelnu

Svjetski uspjeh fojničke kompanije MS&WOOD na Međunarodnom sajmu u Kelnu

Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD („Majstori i Drvo“) ponovila je prošlogodišnji uspjeh pobijedivši u dvije različite kategorije inovativnog namještaja za stolicu i sto na Međunarodnom sajmu u Kelnu (IMM Cologne). Žiri najznačajnijeg sajma namještaja na svijetu nagradio je dizajn stolice i stola iz najnovije kolekcije «Elle» koja je danas premijerno predstavljena na štandu MS&WOOD-a.

Stolicu i sto fojničkog proizvođača dizajnirala je sarajevska dizajernica Nataša Perković, a nagaređni su u kategoriji pobjednika Iconic Awards: Interior Inovation Winner.

“Drugi put zaredom ušli smo sa našim namještajem ‘created in BiH’ u vrh svjetski priznatih proizvođača. Ako je sajam u Kelnu olimpijada, MS&WOOD je po drugi put za redom istrčao najbolje vrijeme u svojoj kategoriji. Kolekcija ‘Elle’ je nastala kao plod izvanredne saradnje dizajna i vrhunskih majstora. Naš brand postigao je svjetski uspjeh, i ovom prilikom bih zahvalio svima koji su učestvovali u njegovom kreiranju. Želim istaći da je ovim pobijedila i bosanskohercegovačka industrija namještaja, jer drvo je bosansko, dizajneri su iz BiH, majstori i menadžeri sui z BiH”, izjavio je Muhamed Pilav direktor kompanije MS&WOOD.

Za kolekciju namještaja Elle kažu da je ‘sofisticirana ljepota’. Elle je proizvedena najmodernijim tehnologijama obrade drveta na 5-osnim CNC mašinama, u kombinaciji sa tehnikama klasičnog stolarstva, i ručne obrade u završnici. I kod stolice i stola iz kolekcije Elle primjetna je pažljivo modelirana estetska strana koja daje komplementarnost s različitim namještajem. Kolekcija Elle koristi minimalnu količinu materijala kako bi dosegla optimlanu strukturalnu veličinu, a ovi bezvremenski dijelovi namještaja napravljeni su od vrlo kvalitetnog drveta.

“Dvije nagrade Imm Cologne Iconic Awards Winner koje je osvojila kolekcija Elle su priznanje bosanskoheecegovačkom dizajnu i bosanskohercegovačkoj proizvodnji. Uvjerena sam da dolazi vrijeme kada će naša proizvodnja i naš dizajn postati sinonim za izvrsnost na globalnoj razini. Htjela bih se zahvaliti inovativnim inžinjerima i spretnim majstorima MS&WOOD koji su Elle pretvorili u stvarnost. Ove nagrade su plod našeg zajedničkog rada”, kazala je dizajnerica Nataša Perković.

Podsjećamo da je MS&WOOD i prošle godine na ovom sajmu nagrađen istim nagradama za stolicu i sto iz ‘Primum collection 2016’, koju je dizajnirao Ado Avdić. Nakon internacionalnog uspjeha postignutog prošle godine na sajmu u Kelnu, uslijedilo je uvrštavanje nagrađene kolekcije na Triennale umjetnosti i dizajna u Milanu.

Više puta nagrađivani namještaj koji se proizvodi u Fojnici izazvao je još prošle godine pažnju svjetskih arhitekata, dizajnera enterijera i vlasnika salona luksuznog namještaja. Namještaj vrhunskog kvaliteta MS&WOOD pod etiketom “created in BiH” već je sastavni dio ponude salona namještaja u New Yoruku, Parizu, Južnoj Koreji, Maroku, itd.

MS&WOOD zapošljava 300 radnika, godišnje proizvodi 600.000 stolica i 100.000 komada stolova, koje izvozi u više od 40 zemalja svijeta. Plan je da do 2018. godine ova kompanija dostigne proizvodnju 1 milion komada namještaja godišnje.

Sajam u Kelnu vrijedi za jedan od najznačajnijih i najvećih sajmova te vrste u svijetu, na kojem se već na početku svake godine promoviraju najsavremeniji dizajn, materijali, i tehnologije. MS&WOOD izlaže ove godine na vlastitom štandu u Hali 2.2, (PURE PLATFORMS), štand O-031-N-026, zajedno sa ponajboljim svjetskim bradnovima.

Izvor: Akta.ba

Previous HIFA će u poljoprivredu u Sanskom Mostu uložiti 25 miliona KM
Next Obilježavanje 40. godišnjice pogibije Džemala Bijedića

You might also like

Ekonomija/Biznis

U Privrednoj zoni Hadžići uskoro četiri nova investitora – Moguće zapošljavanje i do 600 ljudi

  Čak četiri nove investicije očekuju se u Općini Hadžići u 2018. Ove godine, kako su rekli za eKapiju iz općinske PR službe, kreće izgradnja fabrika u Privrednoj zoni Hadžići

MADE IN BOSNIA-387

Oboren Guinnessov rekord u pravljenju Begove čorbe

U Sarajevu oboren Guinnessov rekord u pravljenju najvećeg jela od piletine na svijetu. Pobijedila je “begova čorba”, bosanski inat i gurmani – riječi su predsjednika Udruženja kuhara Bosne i Hercegovine

Ekonomija/Biznis

Uspješna saradnja državne agencije i dijaspore: Novi investitor u tekstilnoj industriji zaposlit će stotine ljudi

Agencija za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) je u saradnji sa Svjetskim savezom dijaspore Bosne i Hercegovine pronašla novog investitora za tekstilnu industriju Bosne i Hercegovine. Radi