Raskrinkavanje velikosrpske propagande: DETALJI IZ LAŽNOG SVJEDOČENJA PROTIV ORIĆA (VIDEO)

Raskrinkavanje velikosrpske propagande: DETALJI IZ LAŽNOG SVJEDOČENJA PROTIV ORIĆA (VIDEO)

U selu Zalazje u ruševinama kuća pronađeno je više leševa izginulih Srba u borbi na Zalazju 92. godine. Potrebna je medijska propaganda o genocidu nad Srbima, raportira Slavko Ognjenović, komandant Bratunačke brigade, Drinskom korpusu.

Nasera Orića upravo zbog Zalazja tereti srbijansko tužilaštvo, kojima je glavni svjedok u predmetu Samir Avdić, osoba koju su 96. međunarodne snage zajedno sa Harbašem, Hasićem i Husićem predale policiji RS-a u Zvorniku, nakon što su preživjeli srebrenički genocid i mjesecima bili u šumi pokušavajući doći do slobodne teritorije.

Samiru Avdiću je porodica ubijena u srebreničkom genocidu, iznuđenu izjavu koju je potpisao 96. je negirao riječima, tada ni “A” nisam rekao.

(facetv.ba/mb)

Previous Sarajevo je tokom ramazana jedno od najljepših mjesta u svijetu
Next "Madi" otvorio najveću klaonicu peradi na Balkanu

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|ZLOČINI

Nedžad Avdić, čovjek koji preživio strijeljanje u Srebrenici: Ja sam pobjednik, nisam žrtva!

Srebrenica je srpsko ogledalo. Moja djeca su odgovor – poručuje Nedžad Avdić, Bošnjak koji je kao sedamnaestogodišnjak preživio genocid u Srebrenici. Avdić je nedavno dobio i počasni doktorat u Engleskoj,

TV

Adela i Hanka iz Sarajeva na YES Network-u

U najjačoj košarkaškoj ligi (NBA) košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su slavili rezultatom 107:99 protiv ekipe Sacramento Kingsa. Naš reprezentativni kapiten Mirza Teletović je utakmicu završio sa 11 poena i sedam