Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen u Zvorniku

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen u Zvorniku

U organizaciji Gradskog društva BZK „Preporod“ Zvornik, u srijedu 1. marta 2017. godine, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen je i u gradu na Drini.

U prepunoj sali Medžlisa IZ Zvornik prigodan historijski čas održao je prof. Mustafa ef. Muharemović, predsjednik Medžlisa IZ Zvornik.
On je govorio o potrebi poznavanja prošlosti naše domovine i značaju obilježavanja ovog važnog datuma. Istakao je da je veoma važno da svako afirmiše svoje vrijednosti.

Veliko oduševljenje prisutnih svojim programom, pjesmama i recitacijama posvećenim domovini izazvali su zvornički mališani polaznici Dnevnog centra za djecu „MFS-EMMAUS“.

Ovom prilikom proglašeni su pobjednici literarnog konkursa na temu: “Bosna je sevdahom opjevana’’ koji je Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“, gradsko društvo Zvornik, raspisalo u povodu 1. marta, “Dana nezavisnosti” Bosne i Hercegovine.

Najbolja u kategoriji srednjih škola bila je Alma Saletović, a drugo i treće mjesto zauzeli su Amra Čivić i Almedina Spahić. Među osnovcima najuspješnija je bila Dženita Ibrahimović iz Križevića, a drugi i treći nagrađen rad napisali su Mirza Karić i Tarik Husejnović.

U programu je učestvovala i Amila Hrustanović učenica osnovne škole u Križevićima i polaznik osnovne muzičke škole Zvornik, smjer klavir.

Hakiji Hadžiću, istaknutom privredniku i povratničkom aktivisti iz Kozluka, uručena je „Preporodova“ Zlatna plaketa za doprinos radu Društva.

(podrinje.online)

Previous Midheta Kurspahić: Ignorišem sve one koji ne slave 1. mart
Next Ganić: Ova država ima od Kulina bana državnost

You might also like

NAŠI DANI

Završeni radovi na stabilizaciji Mosta na rijeci Žepi

Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika okončala je aktivnosti na izvođenju radova stabilizacije nacionalnog spomenika – Mosta na rijeci Žepi. Novac za ovaj projekat donirao je Specijalni fond američkih ambasadora za očuvanje

NAŠI DANI

Na Dan pobjede nad fašizmom odata počast ubijenoj djeci Sarajeva

  Kod Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995 a povodom sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva i Dana pobjede nad fašizmom, danas je održana manifestacija pod nazivom “A bili su samo

NAŠI DANI

Praznik u Vrbanjcima: Bitka za bosanski jezik i(li) za čast civilizacije

Da li iko može zamisliti tu snagu, taj bunt, koji raste u ovoj djeci, uvjerenoj da su upravu. Ta snaga je još veća, ona je civilizacijskih razmjera, jer ih njihovi