Stari Grad: Na lokalitetu Borije zasađeno 11.000 sadnica crnog i bijelog bora

Stari Grad: Na lokalitetu Borije zasađeno 11.000 sadnica crnog i bijelog bora

Proteklog vikenda na lokalitetu Borije zasađeno je 11.000 sadnica crnog i bijelog bora, a posadili su ih mnogobrojni volonteri.

Među njima su bili i općinski vijećnici Alma Jašarević, Amar Trbović, Minela Alić, Irfan Čengić, Sanel Dragolovčanin, kao i Muamer Mekić i predsjedavajući Općinskog vijeća Jusuf Pušina, od kojih je i pokrenuta ova incijativa.

Akcija je organizovana u saradnji sa KJP „Sarajevo-šume“, koja je obezbijedila alat i sadnice.

Uz općinske vijećnike, sadili su i brojni volonteri iz FK Vratnik, FK Mošćanica, Planinarskog društva Mošćanica, te uposlenici Općine Stari Grad. Svoju pomoć je ponudilo i 40-ak starogradskih osnovaca iz škola „Edhem Mulabić“, „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ i „Vrhbosna“. Njima je Općina Stari Grad obezbijedila prevoz do Borija, pribor za rad, hranu i osvježenje.

Image

Za učenice IV-og razreda OŠ „Vrhbosna“ Adnu Imamović i Hanu Velić ova akcija bila je jedno lijepo iskustvo.

„Nikad dosad nismo učestvovale u ovakvoj akciji i za nas je ovo jako lijepo iskustvo. Ove sadnice će prostor učiniti još ljepšim, a mi živimo u blizini, pa ćemo često ovdje dolaziti,“ kazale su djevojčice.

Ovo je bila prva faza pošumljavanja, dok se druga faza planira za jesen ove godine, a cilj je da svaki građanin iz Starog Grada ima svoje drvo na ovom lijepom izletištu.

ImageImageImage

Previous Obilježena sedma godišnjica smrti generala Rasima Delića
Next Šampioni u proizvodnji cvijeća: Selo sa više plastenika nego stanovnika

You might also like

NAŠI DANI

Snijeg na olimpijskim planinama

Na Olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu,  trenutno pada snijeg. U Babinom dolu na Bjelašnici temperatura je -3°C. Na Malom polju i Velikom polju na Igmanu temperatura je -4°C. Danas će

BH RAZGLEDNICA

Mustaj-begov most u Klepcima – Čapljina

Hercegovački sandžak-beg Mustafa-beg (Mustaj-beg) sagradio je 1517. godine most u selu Klepci kod Čapljine. Prema nekim izvorima, 150 godina kasnije, most je obnovljen, a ta obnova je zadužbina čuvenog počiteljskog

NASLIJEĐE

Maglaj, Tvrđava – Snimci iz zraka

  Stari grad Maglaj nalazi se na lokalitetu Gradina, na magmatskoj stijeni koja se strmo ruši ka desnoj obali rijeke Bosne. Od krajnjih brežuljaka Ozren planine ova stijena je odvojena