Tucaković i Dizdarević: Na sceni je propagandni rat protiv Bosne i Hercegovine

Tucaković i Dizdarević: Na sceni je propagandni rat protiv Bosne i Hercegovine

Na današnjoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 razmatrana je tema “Eskalira propagandni rat protiv BiH”, a uvodničari su bili profesori Šemsudin Tucaković i Ismet Dizdarević koji su istakli da je na sceni propagandni rat protiv Bosne i Hercegovine, navodeći da je propaganda jedno od sredstava ratovanja, piše agencija Patria.

Oni su istakli da različiti oblici propagande dolaze iz centara u našim susjednim zemljama, ali i znatno šire. Profesor Tucaković kaže da takva propaganda razara svijest i multietničko biće BiH, a u isto vrijeme ne postoje odgovarajući centri koji bi djelovali kao kontrapropagandni.

– Cilj je da se Bosna i Hercegovina razori i da se ostvare osvajački ciljevi postavljeni u vremenu agresije na BiH, ali i prije toga.

Profesor Ismet Dizdarević je kazao da je uobičajeno govoriti o psihološkom ratu koji podrazumijeva sve postupke, metode, tehnike i principe od kojih se polazi u propagandi, a njen cilj je promijeniti stavove.

Cilj ovakve propagande je rastakanje države Bosne i Hercegovine, kazao je Dizdarević. A ono što se želi prikazati je da BiH ne može opstati kao država.

Također je zaključeno da Bosna i Hercegovina mora širiti istinu kako bi se zaustavili ovakvi trendovi i loša slika koja se stvara.

Previous Mumin Bajrić krajišku historiju čuva u svom muzeju starina
Next 'Gledati i vjerovati u budućnost BiH; Shvatiti da su državni interesi važniji od uskostranačkih i ličnih'

You might also like

NAŠI DANI
NAŠI DANI

Mujo Aganović saslušan u policiji nakon govora na “Danu tradicionalne porodice”

Nakon spekulacija na društvenim mrežama i navoda u pojedinim medijima da je policija privela Muju Aganovića, predsjednika Saveza RVI paraplegirača Federacije Bosne i Hercegovine a u vezi s njegovim izjavama

NAŠI DANI

Olimpijski komitet BiH nagradio Amela Tuku sa 15.000 KM

Sa velikim oduševljenjem Olimpijska porodica je dočekala ogroman uspjeh Amela Tuke koji je ostvario osvajanjem drugog mjesta na 800m na Svjetskom atletskom prvenstvu koje se održava u Dohi. „Ova medalja