Reprezentacija u sjedećoj odbojci u pohodu na 10. titulu evropskog prvaka

Reprezentacija u sjedećoj odbojci u pohodu na 10. titulu evropskog prvaka

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci jutros je otputovala u Poreč, gdje se od 4. do 12. novembra održava Evropsko prvenstvo u sjedećoj odbojci.

Izabranici Mirze Hrustemovića pokušat će izboriti 10. jubilarnu titutulu. Do sada su to uspjeli 1999., 2001., 2003., 2005., 2007., 2009., 2011., 2013. i 2015. godine.

Prije odlaska na EP naši reprezentativci su odradili dva ciklusa priprema, a prema informacijama nema povrijeđenih igrača. Jednoglasno poručuju da je sve osim zlata neuspjeh.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će u B-grupi s ekipama Gruzije, Mađarske i Srbije, u A-grupi su Hrvatska, Italija i Poljska, u C-grupi Latvija, Holandija i Rusija, a u D-grupi Njemačka, Turska i Ukrajina.

Prvi susret igramo 6. novembra protiv Gruzije, 7. protiv Mađarske, a 8. protiv Srbije. Polufinalni susreti igrat će se 10. novembra, dok je finale 11. novembra.

Prvu evropsku titulu reprezentacija je osvojila 1999. u Sarajevu, a ponovo su predali kandidaturu da se ovo takmičenje 2019. godine održi u Sarajevu. Odluka o tome bit će donesena tokom boravka u Poreču. Osim Bosne i Hercegovine, kandidati su i Mađarska i Poljska.

U Poreč su otputovali:

Ismet Godinjak, Adnan Manko, Sabahudin Delalić (kapiten), Armin Šehić, Dževad Hamzić, Asim Medić, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Beniz Kadrić, Safet Alibašić, Ermin Jusufović i Adnan Kešmer sa trenerima Ejubom Mehmedovićem i Zikretom Mahmutovićem.

 

(Agencije)

Previous 'Gledati i vjerovati u budućnost BiH; Shvatiti da su državni interesi važniji od uskostranačkih i ličnih'
Next Obilježena 25. godišnjica pogibije Hajrudina Mešića-kapetana Hajre (VIDEO)

You might also like

SPORT

U Sarajevu počelo Evropsko Taekwon-Do prvenstvo za seniore i juniore

ITF Evropsko taekwondo prvenstvo, 40. po redu, održava se od 10. do 13. oktobra u Sarajevu.  Borbe najboljih taekwondoista Evrope će biti održane u dvorani “Mirza Delibašić” centra Skenderija, a

SPORT

Danas kvalifikaciona utakmica Lige prvaka Sarajevo – Celtic

Šampioni Bosne i Hercegovine danas na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru prve kvalifikacione utakmice Lige prvaka igraju utakmicu protiv škotskog prvaka, ekipe Celtica. „ I jedna i druga ekipa

SPORT

Spaha, Miske, Vedo, hvala vam!

  „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas na „Bilinom polju“ 0:0 u prijateljskom meču sa Crnom Gorom. Prvih 17 minuta utakmice na terenu su proveli tri igrača koja