Započela ‘Starogradska bajka’ – Besplatno klizalište i raznovrsni sadržaji

Započela ‘Starogradska bajka’ – Besplatno klizalište i raznovrsni sadržaji

 

Na sarajevskom Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović večeras je otvoren program pod nazivom “Starogradska bajka” koji će trajati dva naredna mjeseca i građanima Sarajeva i brojnim turistima ponuditi različite sadržaje.    

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić prisutnima je čestitao predstojeće praznike te “Starogradsku bajku“ proglasio otvorenom.

“Ovom prilikom svim građanima katoličke vjeroispovijesti čestitao bih Božić, građanima želim sretnu Novu godinu i također, unaprijed, pravoslavni Božić koji ide odmah poslije Nove godine. Ovom prilikom proglašavam ovo lijepo klizalište otvorenim, a građani će ga moći koristiti besplatno dva mjeseca”, kazao je Hadžibajrić.

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar je istakao da je Općina Stari Grad mjesto kroz koje godišnje prođe najviše turista.

“Samim tim, Turistička zajednica se obvezala da će podržavati Općinu Stari Grad i udruženja koja budu participirala na određenim projektima koji će podržati, promovisati i učiniti reprezentativnim sve vrijednosti grada Sarajeva i kantona”, rekao je Hubijar te dodao kako Turistička zajednica KS podržava i druge projekte i sadržaje.

Predsjednik Udruženja “Čuvari tradicije” Adnan Koro je kazao da je ovo prva manifestacija ove vrste na području Općine Stari Grad.

“Ponosni smo na ovaj projekat koji realizujemo u saradnji s Općinom Stari Grad i Turističkom zajednicom KS. Ovo je prvi put da na području Općine Stari Grad imamo jedno tehnološki najsavremenije klizalište, ovdje u srcu općine koje će građani i posjetioci moći potpuno besplatno koristiti naredna dva mjeseca”, rekao je Koro.

U okviru projekta “Starogradska bajka“ nalaze se i brojni drugi sadržaji u kućicama u blizini, a vikendom će biti organizovane posebne manifestacije za najmlađe uz druženja s maskotama i klovnovima.

 

Izvor: Agencije

Previous Makarević: Izvoz u Norvešku povećan za skoro 30 posto
Next Zimska čarolija na Bjelašnici

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Zanimljivost u voćnjaku Senada Hodžića: Jabuka rodila po drugi put u ovoj godini

  U voćnjaku Senada Hodžića iz Bijelih Voda (Kakanj) jabuka je rodila po drugi put u ovoj godini. Od Senada smo dobili informaciju da se radi o sorti jabuke koja

BH RAZGLEDNICA

Život s prirodom: ‘Vlašićki Robinzon’ ne razmišlja o povratku u grad (Video)

Ramiz Paloš iz Višnjeva kod Travnika već 20 godina živi u blizini vodopada Kozice na planini Vlašić. Bavi se uzgojem koza, pčelarstvom, proizvodnjom riblje mlađi. Kaže, sve je sagradio koristeći

BH RAZGLEDNICA

U BPK otvoreno prvo alpinističko penjalište ‘Klek’

Bosanskopodrinjski kanton (BPK) Goražde bogatiji je za atraktivan sportski i turistički sadržaj.  Zahvaljujući goraždanskim planinarima danas je i zvanično otvoreno alpinističko penjalište “Klek”, prvo u historiji ovog područja. Uz veliku