Hotel O3 na Igmanu biće završen sredinom ove godine

Hotel O3 na Igmanu biće završen sredinom ove godine

 

Na olimpijskoj planini Igman i dalje traju radovi na Hotelu O3, smještajom objektu vrijednom više od 14 miliona KM. Nakon prikupljanja potrebne dokumentacije, radovi na obnovi nekadašnjeg hotela Feri na Igmanu uveliko traju, potvrdio je nedavno za Akta.ba Amer Ćorić, direktor novoosnovane firme O3 d.o.o. Sarajevo koja je i investitor projekta.

Kako smo vidjeli na terenu, u toku su radovi na nadogradnji hotela koji će dobiti nove sadržaje u odnosu na stari objekt, a biće mu podignuta i kategorija na četiri zvjezdice.

Radnici kompanije H.M.I. Inžinjering iz Sarajeva, koja je izvođač radova, rade kompletno renoviranje objekta, promjenu instalacija, rušenje dotrajalih konstrukcija i nadogradnju dva bočna krila. Nadzor radova vrši Prodig d.o.o.

Iako je bilo govora da će hotel biti završen do početka Europskog zimskog olimpijskog festivala mladih 2019. (EYOF), ipak kompleks neće biti završen do tada.

“Radovi su u toku i obavljaju se planiranom dinamikom. Iako je bio plan da hotel bude završen do početka EYOF-a, hotel nažalost neće biti završen, a rok za završetak radova je druga polovina 2019. godine”, kazao je Ćorić.

Podsjetimo, nakon renoviranja, Hotel će nositi naziv O3 i planirano je da bude dio modernog evropskog trening centra.

Hotel O3 će imati 65 soba i u potpunosti će biti prilagođen sportskim ekipama iz cijelog svijeta.

Pored hotela planirana je izgradnja nogometnih terena, terena za košarku i rukomet sa odgovarajućom podlogom, teniskih terena, šetnica, staza za trčanje i biciklizam itd.

Previous Nebojša Šerić, autor spomenika bosanskim specijalcima: Sumnjam da bilo ko u Sarajevu ne želi da vidi spomenik momcima koji su toliko mnogo učinili za grad
Next U FBiH u oktobru natalitet veći od mortaliteta: Sarajevo, Zenica i Goražde bilježe pozitivan prirodni priraštaj

You might also like

Ekonomija/Biznis

Nije dao ovna ni za golfa sedmicu (Video)

Na sajmu sira i izložbi vlašićke ovce pramenke okupila su se 64 izlagača iz Bosne i Hercegovine. Imalo se šta vidjeti ali čuli smo i nevjerovatne priče ljudi koji su

MADE IN BOSNIA-387

TRZ Hadžići – sa sadašnjih 80 u iduće dvije godine kompanija bi trebala narasti i do hiljadu zaposlenih

Do kraja godine Bosna i Hercegovina trebala bi dobiti prototip svog prvog pametnog odijela. Proizvesti bi ga mogao Tehničko-remontni zavod (THZ) Hadžići u sklopu ambicioznog plana preustroja – piše hrvatski tportal. ‘Naša

Ekonomija/Biznis

Konjic: Uz pomoć partnerstva otvoreno 90 radnih mjesta

U 2016. godini u Konjicu je putem projekta koji je imao za cilj obuku i zapošljavanje radne snage posao dobilo 90 osoba. Na ovaj način Konjic je dokazao da se