Bosanske kompanije imat će svoj paviljon na jednom od najvećih halal sajmova

Bosanske kompanije imat će svoj paviljon na jednom od najvećih halal sajmova

 

Bosanskohercegovačke kompanije u prilici su da učestvuju kao izlagači na malezijskom halal-sajmu (Malaysia International Halal Showcase – MIHAS).

Bosanskohercegovačke kompanije izlagat će na bosanskom halal- paviljonu (Bosnian Halal Pavillion) od 3. do 6. aprila u Kuala Lumpuru.

Učešće bh. kompanija obezbijeđeno je na temelju Sporazuma o partnerstvu koji je na Međunarodnom sajmu halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2018. potpisan sa Međunarodnim malezijskim halal-sajmom.

Sarajevo Halal Fair (SHF) će se predstaviti na MIHAS-u, kao i BBI VIP Business Club koji djeluje u okviru Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo kao organizator SHF-a.

U toku je evidentiranje zainteresovanih kompanija za učešće na sajmu.

MIHAS predstavlja godišnju sajamsku izložbu koja se održava u Kuala Lumpuru u Maleziji, a radi se o jednom od najvećih svjetskih događaja posvećenih halal-industriji. Domaćin je Ministarstvo za međunarodnu trgovinu i industriju Malezije, a organizator MATRADE – Malezijska korporacija za razvoj vanjske trgovine.

 

(Indikator/MiruhBosne)
Previous Bosanski brdski konj zaslužuje puno više nego smo mu do sada davali: Ideja za osnivanje Oaze BBK na obali Jablaničkog jezera
Next Meliha Klopić-Murtić uspješno se bavi proizvodnjom prirodnih preparata za njegu lica, kože i kose

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Rast izvoza ljekovitog bilja, eteričnih ulja, šumskih plodova i meda

  U 2018. godini sektor ljekovitog bilja, eteričnih ulja, šumskih plodova i meda zabilježio je rast izvoza od osam posto, prvenstveno zahvaljujući povećanom izvozu šumskih gljiva, rečeno je na prezentaciji

MADE IN BOSNIA-387

Izvoz više nego duplo veći od uvoza: Bosna i Hercegovina izvezla obuće za 750 miliona KM

  Izvoz obuće iz Bosne i Hercegovine lani je iznosio oko 750 miliona maraka. Ovo pokazuje da je obuća jedan od najvažnijih proizvoda u Bosni i Hercegovini i jedan od

Ekonomija/Biznis

Stolice iz Bužima sve traženije u Njemačkoj, Engleskoj, Americi…

Brzi rast izvoza bužimskih stolica i broja zaposlenih radnika u fabrici koja ih proizvodi pokazuje koliki potencijal leži u proizvodnji namještaja u Bosni i Hercegovini. Ova grana doživljava veliku ekspanziju.