Legendarni Juninho: Pjanić je najbolji izvođač slobodnih udaraca na svijetu (Video)

Jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca svih vremena je svakako Brazilac Juninho. On je u izjavi za francuski L’equipe rekao da je danas od aktivnih igrača, najbolji izvođač definitivno naš Miralem Pjanić.
juninho

Malo je onih koji se mogu pohvaliti da su u karijeri bili jednako uspješni izvođači slobodnih udaraca kao što je to bio Juninho Pernambucano.

Brazilac je od 100 pogodaka postignutih u dresu Lyona, čak 44 puta pogađao direktno iz slobodnih udaraca.

Njegov učenik i nasljednik, bh. reprezentativac Miralem Pjanić po njegovom mišljenju je kada je izvođenje slobodnih udaraca u pitanju, jednostavno bez premca.

Mire je nevjerovatan talent! On je možda trenutno i najbolji izvođač slobodnih udaraca. Ma ne, siguran sam da je najbolji! – rekao je legendardni Brazilac za francuski magazin.

Dodao je i to da je Pjanić veoma efikasan i što je vrlo teško, konstantan u kvalitetnom izvođenju prekida, smatrajući da je biti konstantan upravo najteži dio.

Veoma je raznolik u svojim udarcima. Stil slobodnih udaraca prilagođava udaljenosti i to je fascinantno. Mislim da veoma mnogo trenira i drago mi je vidjeti da je poslušao moje savjete iz vremena dok smo zajedno igrali. Od samog dolaska u Lyon bio je zainteresovan za moju tehniku izvođenja prekida i često smo zajedno ostajali nakon treninga i vježbali udarce. – kazao je Juninho.

Pjanić je već ove sezone postigao četiri pogotka iz slobodnih udaraca i sasvim je sigurno da će mu ovako lijepe riječi njegovog učitelja biti dodatni motiv.

(Reprezentacija.ba/mb)

Previous STAROBOSANSKI NOVAC
Next Promoviran Rječnik bosanskog jezika Dževada Jahića: Kapitalno djelo za bosansku jezičku zajednicu

You might also like

SPORT

Večeras premijera dokumentarnog filma ‘Bosna’

Petog aprila 2019. godine, navršava se punih 40 godina otkad je košarkaški klub Bosna postala prvak Evrope. Bilo je to 1979. u francuskom gradu Grenoblu. Pred 12 hiljada navijača KK

SPORT

NSBiH: Na kraju utakmice naši fudbaleri i pojedinji članovi stručnog štaba nasjeli su na provokacije

Saopštenje N/FS Bosne i Hercegovine povodom dešavanja na utakmici Bosna i Hercegovina – Grčka Nakon prospavane noći i sklapanja mozaika sa sinoćnje kvalifikacione utakmice „A“ reprezentacija Bosna i Hercegovina – 

SPORT

U svlačionici Dinama zajedno vise zastave Hrvatske, Bosne, Srbije, Kosova

  Najveći adut ove ekipe je zajedništvo. Kada ih vidim kako treniraju, ne treba im trener”, rekao je Nenad Bjelica uoči najveće utakmice u svojoj karijeri. Bio je siguran da će