U Sapni obilježeni Dan nezavisnosti i Dan 206. viteške brdske brigade ARBIH (VIDEO)

U Sapni obilježeni Dan nezavisnosti i Dan 206. viteške brdske brigade ARBIH (VIDEO)

 

Na referendumu o nezavisnosti održanom 29. februara i 1. marta 1992.god. od 64 posto građana Bosne i Hercegovine koji su se odazvali referendumu o nezavisnosti zemlje, 99,44 posto glasalo je „ZA“.

Rezultat je omogućio međunarodno priznanje Bosne i Hercegovine kao nezavisne države. Na historijski datum s ponosom se prisjećamo najboljih sinova naše zemlje koji su prvi hrabro stali na bedem njene odbrane.

Velike zasluge pripadaju komandi i borcima 206. viteške brdske brigade iz Sapne koji ovih dana obilježavaju 26. godinu od formiranja. Njima kao i u čast 1. marta u Sapni je upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća.

(Rtv TK/MiruhBosne)

Previous U Kotor Varošu obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Next Komšić: Trebamo ustrajati na zajedništvu i očuvati nezavisnost Bosne i Hercegovine

You might also like

NAŠI DANI

„Drinaplod“ Srebrenica: poziv na saradnju vlasnicima i nasljednicima zemljišnih posjeda u Podrinju i RS

Obavještavaju se svi građani opštine Srebrenica i RS da je OPZ „Drinaplod“ p.o. Srebrenica registrovana 23.02.2017. godine kod privrednog suda u Bijeljini otpočela sa radom, te poziva građane opštine Srebrenica

NAŠI DANI

Godišnjica osnivanja: ‘Crni labudovi’ bili jedna od najboljih jedinica Armije RBiH

  Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, u četvrtak je u Sarajevu prisustvovao svečanosti povodom 26. godišnjice osnivanja jedinice “Crni labudovi”i tom prilikom   otvorio Muzej “Crni labudovi” te otkrio  spomen-ploču

NAŠI DANI

Kladionice u Sarajevu se moraju odmaći od škola i vjerskih objekata na kilometar

Tokom današnje sjednice Skupštine Kantona Sarajevousvojena je inicijativa zastupnika Seada Milavice da se dosadašnji kriteriji neophodne udaljenosti kladionica od najmanje sto metara od vjerskih objekata te osnovnih i srednjih škola poveća na hiljadu metara.