U Skenderiji otvoren 36. međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije “Interio”

U Skenderiji otvoren 36. međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije “Interio”

U sarajevskom Centru Skenderija danas je otvoren 36. međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije “Interio” koji će trajati do 17. marta, javlja ONASA.
 
Drvna industrija jedna je od najznačajnijih grana industrije u Bosni i Hercegovini koja iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate u proizvodnji i izvozu, a sajam “Interio” prilika je za predstavljanje najboljih predstavnika ove industrije – ističu iz Centra Skenderija.
 
“Manifestacija otvara sajamsku sezonu u Centru Skenderija, a učestvovat će kompanije iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Makedonije, Austrije, Italije, Njemačke, Švedske, Danske, Švicarske i Turske. Za posjetioce sajam će biti otvoren od 10.00 do 19.00 sati”, naveo je direktor Centra Skenderija Amer Kapo, dodajući da će sajam biti održan u tri dvorane i pratećim prostorima, kao i da će biti sajamskih popusta, nagradnih igara i drugih sadržaja.
 
Potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić zahvalio se organizatorima i poželio izlagačima poslovnu sreću.
 
“Ono što mene posebno raduje je da prisustvujem otvorenju jednog od značajnih sajmova, značajne grane privrede, koja iz godine u godinu ima rast i povećanje izvoza ali i broja zaposlenih. Ovo je grana privrede koja izvozi preko 500,000 KM kojoj je glavno tržište evropske unije. Naše kompanije nose sa najzahtjevnijim brendiranim proizvođačima namještaja u svijetu.
 
Također, jedan važan podatak da su samo u Kelnu, na sajmu, kompanije iz Bosne i Hercegovine imale preko 1200 kvadrata sajamskog prostora. Namještaj koji se proizvede u BiH nije samo običan namještaj, to je namještaj vrhunske kvalitete nagrađivan sa zlatim i srebrenim medaljama za dizajn i kvalitet.
 
Bosna i Hercegovina je zato u Evropi i svijetu prepoznata kao zemlja sa velikim resursom i potencijalom za proizvodnju namještaja. Danas smo u prilici da pokažemo naši kupcima i partnerima šta to Bosna proizvodi, ali i da pošaljemo poruku kakve su to perspektive i šta je to potrebno našim proizvođačima namještaja da bi još bolje konkurirali na domaćem i evropskom tržištu”, rekao je Egrlić.
 
Ministar privrede Haris Bašić zahvalio se domaćinu i organizatorima na dobrom sajma i dodao kako je drvna industrija značajna za BiH ali i za KS.
 
“Drvna industrija se mora razvijati, posebno prerađivački dio i ona mora biti što konkurentija na tržištima, pogotovo na zahtjevnom evropskom tržištu, ali nemam sumnje da će se to nastaviti razvijati. Istakao bih da je Skenderija vraća svoj stari sjaj i da će ona još ljepša i bolja i da će imati još bolju ponudu i da će još veći broj izlagača po raznim osnovama dolaziti u našu kultunu instituciju koja slavi 50 godina svoga postojanja”, rekao je Bašić koji je svečano proglasio Sajam otvorenim.
Previous Na današnji dan rođen je Mehmed Spaho
Next Gradonačelnica sa Brača koja je odbrusila ustašama: Ljudi se trebaju prestati bojati!

You might also like

Ekonomija/Biznis

Brčko: Vratio se iz Amerike kako bi dao doprinos lokalnoj zajednici (Video)

  Priča o mladom Bosancu Mirsadu Busuladžiću, koji se vratio u Brčko iz Amerike da bi realizovao svoj san da, s češljem i makazama u rukama, uređuje sugrađane na obostrano

Ekonomija/Biznis

Bingo zvanično preuzeo Alta Shopping Center u Sarajevu: Čim se steknu uslovi otvaraju hipermarket

Bingo nastavlja ekspanziju na tržištu Bosne i Hercegovine. U kompaniji Bingo za Akta.ba su potvrdili kako su preuzeli Victor Retail d.o.o. Sarajevo koja vodi Altu. “Kada se steknu uslovi počet

Ekonomija/Biznis

Fabrika obuće “Kavat” iz Novog Travnika dnevno proizvede 1.100 pari obuće

  Porodična fabrika obuće „Kavat AB“ iz Švedske postoji od 1945. godine. Svojim kvalitetom je dostigla brend jednog od najkvalitetnijih proizvođača dječije obuće u Evropi. Fabrika „Kavat“ Novi Travnik dnevno