Srebrenica: Zasijano više od dvadeset dunuma krompira za potrebe humanitarne organizacije

Srebrenica: Zasijano više od dvadeset dunuma krompira za potrebe humanitarne organizacije

U mjestu Pale, u opštini Srebrenici danas je organizovana podjela i sadnja sjemenskog materijala na farmi EMMAUS-a, javlja AA.

Crveni polumjesec iz Turske je donirao nekoliko tona sjemenskog materijala za potrebe EMMAUS-a, a volonteri su organizovali akciju sijanja krompira. Danas će na farmi biti zasijano više od dvadeset dunuma krompira za potrebe organizacije EMMAUS.

Hamzalija Okanović, direktor EMMAUS-a ističe da je današnja akcija “hvale vrijedan posao”.

“Ovo je nama danas kao odmor, poslije napornog posla i konvoja kojeg smo ispratili za Siriju. Radnici su danas došli da se psihički odmore, a ujedno da iskoristimo priliku da zasijemo krompir za potrebe našeg prihvatnog centra u Dujama, u Doboj-Istoku, te za potrebe u Srebrenici naših kuhinja. Danas ćemo zasijati više od dvadeset dunuma krompira i nadamo se dobrom rodu”, kaže Okanović.

Navodi da EMMAUS ima dobru saradnju sa Crvenim polumjesecom iz Turske.

“Zapravo, mi imamo odličnu saradnju. Ovo je jedan u nizu projekata koji radimo u saradnji sa Crvenim polumjesecom. Ovakvi projekti su nama dragi, jer sami svojim radom proizvodimo hranu koju ćemo koristiti za ishranu naših korisnika”, rekao je Okanović i dodao da EMMAUS u Srebrenici djeluje već 14 godina. 

Suad Sokoldu, iz Turskog crvenog polumjeseca, kaže da će ova organizacija i dalje raditi na sličnim projektima. 

“Mi sarađujemo sa EMMAUS-om. Radimo na važnim projektima, od kojih je jedan ovaj za sjeme. Došli smo došli ovdje da realizujemo taj projekat. Mi smo donirali sjeme EMMAUS-u, i danas smo otpočeli sjetvu. Danas će biti zasađeno više od 20 dunuma, a mi ćemo i dalje nastaviti sa ovakvim i sličnim projektima. Turski crveni polumjesec je otvorio svoje predstavništvo u Bosni i Hercegovini za stalno. Mi smo na raspolaganju ljudima u Bosni i Hercegovini. Već nekoliko godina mi radimo određene projekte, ali u narednom periodu će ih biti još više”, rekao je Sokoldu.

Previous Konak u Zoviku kod Brčkog jedna od najstarijih građevina u Bosni i Hercegovini
Next Klanjana dženaza i obavljen ukop vlaseničkim žrtvama: Traga se za još 1.000 ubijenih

You might also like

NAŠI DANI

Susjedi i komšije nas predstavljaju kao bure baruta a Bosna i Hercegovina je sigurnija zemlja od njihovih

  Dodik je Palmeru rekao da je za NATO i molio ga da Predsjedništvo ne glasa o tome već Vijeće ministara! Obavještajne i bezbjednosne službe imaju sve informacije, ali ih

NAŠI DANI

Učenici Medrese u ekološkoj akciji čišćenja od Vijećnice do Kozije ćuprije

  U Aleji ambasadora danas je provedena najveća jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada, a pokrenuli su je uprava i učenici Gazi Husrev-begove medrese. Od parka u blizini Vijećnice, duž

NAŠI DANI

Milivoj Bešlin: Srbiju će “prožderati” sopstveni nacionalizam

“Da sam na mjestu susjeda, ne bih uzimao zdravo za gotovo nekakve poruke iz Srbije o dobrosusjedstvu i stabilnosti” Historičar Milivoj Bešlin izjavio je da je filozof Radomir Konstantinović bio u pravu kada