‘Hifa oil’ u CG dobila posao vrijedan pola miliona eura

‘Hifa oil’ u CG dobila posao vrijedan pola miliona eura

Kompanija “Putevi”, koju je osnovala Skupština opštine Podgorica, nabavlja bitumen od kompanije „Hifa oil CG”, vlasnika Izudina Ahmetlića, koji je prema Forbsovoj listi najbogatiji Bosanac, pišu crnogorski mediji.

Radi se o poslu vrijednom oko 596 hiljada eura, sa uračunatim PDV-om. Predstavnici firme „Hifa oil CG” još u augustu prošle godine potpisali su ugovor o nabavci robe sa direktoricom „Puteva” Violetom Klikovac.

Kompanija HIFA – OIL doo Tešanj osnovala je podružnicu „Hifa oil CG” u maju 2017. godine. 

Nedavno je „Hifa oil CG” otvorila svoj prvi maloprodajni objekat u Podgorici.  
Tom prilikom najavljeno je otvaranje novih benzinskih pumpi u Crnoj Gori.

  • Do 2009.g. HIFA-OIL je poslovala isključivo u Bosni i Hercegovini (kao uvoznik i distributer na domaćem tržištu). Međutim, trendovi, zahtjevi tržišta i povećanje kapaciteta ponude u regionu uticali su na novi odgovor firme: nastup na tržištima regije uključujući i članice Evropske unije.
Previous Za investitora iz Dubaija bosanske firme grade ekskluzivni hotel u Africi
Next Nogometašice U-16 reprezentacije uče znakovni jezik kako bi komunicirali sa kolegicom

You might also like

Ekonomija/Biznis

Originalna bosanska ideja: Zvekir – dodatak za mobitele

U vrijeme dok na hiljade mladih smišlja originalan način kako da zauvijek ode iz domovine, poznata bh. voditeljica Minela Jašar – Opardija, producentica i voditeljica sarajevske televizije N1 koju gledaoci

MADE IN BOSNIA-387

BIMAL nastavlja svoje profitabilno poslovanje

 Brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL d.d. uspješno je prevazišla poslovne izazove i kompleksnosti izvoznih tržišta iz 2018. godine, prije svega tržišta Turske, i nastavila je svoje profitabilno poslovanje.

MADE IN BOSNIA-387

Bosna i Hercegovina će praviti novu haubicu vrijednu 2 miliona maraka!

  Tvornica mašina i hidraulike „Bratstvo” iz Novog Travnika (BNT-TmiH) trebala bi uskoro početi s proizvodnjom prototipa nove samohodne haubice kalibra 155 milimetara, čiji će domet iznositi 50 kilometara, saznaje