Prezentiran idejni projekat stambeno-poslovnog kopleksa ‘Crystalico’ u Tuzli

Prezentiran idejni projekat stambeno-poslovnog kopleksa ‘Crystalico’ u Tuzli

Gradsko vijeće Tuzla u petak je na sjednici usvojilo regulacioni plan Irac-Jug na prostoru bivše Livnice čelika u Tuzli.

Tokom rasprave, prezentiran je idejni projekat stambeno-poslovnog kopleksa radnog naziva ‘Crystalico’. Vrijednost investicije iznosi 1 milijardu KM.

Gradnja ovog jedinstvenog i savremenog stambeno-poslovnog kompleksa bi mogla početi već ove godine i trajala bi pet godina.

Kroz kompleks bi prolazila saobraćajnica koja bi povezivala sjevernu i južnu magistralu, a u sklopu koje bi bio izgrađen i kružni tok. Ovaj  kompleks bi trebao imati toranj od 43 sprata. U sklopu stambeno-poslovnog centra bit će restorani, saloni, dječija igrališta kao i uređene saobraćajice.

˝Radi se o grupi investitora iz jedne evropske zemlje. Ta ogromna investicija bi mogla noć da pretvori u dan. Optimista sam za ovogodišnje projekte u Tuzli˝, izjavio je ranije gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Izvor: TIP/RTV7 Tuzla

Previous Otvorena muzejska postavka “Heroji oslobodilačkog rata“
Next Maturanti Bosanske Krupe: 'Znam da preko je bolje, ali preko nije moje'

You might also like

Ekonomija/Biznis

Posao za 130 radnika u novom pogonu preduzeća Rama-Tex

Otvaranje novog pogona poduzeća Rama-Tex d.o.o. Prozor-Rama najavljeno je za 11. tekućeg mjeseca. Rama-Tex u Općini Prozor-Rama radi od 2012. godine. U pogonu u Gračacu zaposleno je oko 120 radnika

MADE IN BOSNIA-387

Osmanagići u Cazinu čuvaju autohtone sorte voća

Senad Osmanagić je prije 18 godina sa svojom porodicom započeo priču sa poljoprivrednom apotekom. Godine rada su im pomogle da postanu prepoznatljivi u lokalnoj zajednici sa svojom firmom, istovremeno radeći

Ekonomija/Biznis

Hoće li Tuzla dobiti novi stambeno-poslovni centar u kojem će biti i toranj viši od “Avaz Twist Tower-a”

  Nakon što je Tuzlanski.ba objavio priču da se na zemljištu “Livnice” u Tuzli gradi luksuzni stambeno-poslovni kompleks koji će predstavljati jednu od najvećih poslijeratnih investicija u Bosni i Hercegovini, Infoplus