Gradonačelnik Skaka s generalima: Vi zaslužujete svu našu podršku i poštovanje

Gradonačelnik Skaka s generalima: Vi zaslužujete svu našu podršku i poštovanje

Heroji Armije Bosne i Hercegovine zaslužuju svu moguću podršku i poštovanje, oni su naš obraz i ponos – poručio je tokom susreta s generalima Atifom Dudakovićem, Sakibom Mahmuljinom i Ismetom Hadžićem Mutevelijom u sarajevskoj Vijećnici gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka. 

Istakao je da će o njihovoj borbi i herojstvima učiti generacije, njihove velike pobjede u odbrani zemlje izučavaju se na vojnim akademijama širom svijeta. 

“Naša obaveza je da budemo uz njih u miru koji uveliko dugujemo njima i njihovim saborcima”, rekao je gradonačelnik Skaka. 

Tokom razgovora razmotreni su modeli i načini na koji Grad Sarajevo može podržati pravnu borbu za očuvanje digniteta i dostojanstva odbrambenog rata i sprečavanje pokušaja izjednačavanja žrtve i agresora, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Gradske uprave.

Previous Zgrada Olimpijskog muzeja u Sarajevu mogla bi biti otvorena do kraja godine
Next Prijestolnice dvije drevne evropske zemlje od sada povezane direktnim avio linijom

You might also like

NAŠI DANI

U Holandiji počeo uzgoj bosanskog brdskog konja

   Nakon što je tim eksperata iz Australije, Holandije i Slovenije otkrio da bosanski brdski konj posjeduje osobine drevnih pasmina, dvije članice ekspertnog tima iz Holandije odlučile su da počnu

AGRESIJA|GENOCID|ZLOČINI

Obilježena 25. godišnjica pogibije ratnog heroja Safeta Zajke

  Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe uz vojne počasti Drugog pješadijskog rendžerskog voda Oružanih snaga BiH, na spomen – obilježju ispred zgrade Općine Novi Grad Sarajevo danas je obilježena 25.

NAŠI DANI

U Kalesiji promovisan “Srebrenički put pakla” Ahmeta Bajrića-Blicka

  Fotomonografija “Srebrenički put pakla 1995-2015”, autora Ahmeta Bajrića Blicka, promovirana je sinoć u Bosanskom kulturnom centru “Alija Izetbegović” u Kalesiji. Tom prilikom, općinski načelnik Sead Džafić istakao je da