Prijestolnice dvije drevne evropske zemlje od sada povezane direktnim avio linijom

Prijestolnice dvije drevne evropske zemlje od sada povezane direktnim avio linijom


Aegean Airlines, najveći grčki avio prijevoznik i član Star Alliance-a, uveo je novu liniju iz Sarajeva za Atinu, u ljetnoj sezoni 2019.

Linija Sarajevo – Atina, s dva leta sedmično, četvrtkom i subotom, u periodu od 13.06. do 14.09.2019., omogućit će putnicima direktnu vezu s glavnim gradom Grčke ali i  mogućnost konekcija širom Grčke, od otoka do unutrašnjosti. Pored tih domaćih linija, nudi se i mogućnost brojnih konekcija za Kipar i bliskoistočne i sjevernoafričke gradove.

Kompletan red letenja i informacije o mreži konekcija dostupni su u rezervacijskim sistemima i na stranici www.aegeanair.com. Karte se također mogu kupiti i  putem Šaltera prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo, te online putem stranice aerodroma www.sia.ba.

Za letove će se koristiti zrakoplovi DH4 sa 78 sjedišta, nudeći konfiguraciju ekonomske klase i punu uslugu tokom leta, što uključuje besplatnu hranu i piće.

Atina je jedan od najstarijih svjetskih gradova čija historija seže 3.400 godina unatrag. Klasična Atina bila je centar umjetnosti, nauke  i filozofije, postojbina Platonove akademije i Aristotelovog liceja,često spominjana kao kolijevka Zapadne civilizacije i rodno mjesto demokratije. Danas Atina kao kozmopolitska metropola ima ključnu ulogu u ekonomskom, financijskom, industrijskom, političkom i kulturnom životu Grčke.

Nova linija zasigurno će doprinijeti razvoju turističkih i poslovnih veza između Grčke i Bosne i Hercegovine, te nastavku rasta prometa putnika kojeg Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano bilježi iz godine u godinu.

Aegean Airlines, član Star Alliance-a, je najveća grčka aviokompanija koja leti na 151 destinaciju (31 domaću i 120 međunarodnih) do 44 zemlje, s flotom od 61 aviona.Grupacija je u 2018-oj ostvarila 14 miliona putnika na svojim letovima.

Zahvaljujući poslovnom pristupu u kome putnik ima središnje mjesto, Aegean je do sada osvojio brojne nagrade za svoje usluge i  zaposlenike.2018. godine Aegean Airlines je s Airbus-om potpisao ugovor o kupovini 42 aviona nove generacije A320neo, a planira i dodatnu narudžbu, 20 novih aviona A320neo.

Previous Gradonačelnik Skaka s generalima: Vi zaslužujete svu našu podršku i poštovanje
Next Od 15. juna BH vozom prema moru

You might also like

NAŠI DANI

Avionom iz Sarajeva do Tuzle za 15 minuta

  Malo iza deset sati na Aerodrom Tuzla spustio se Wizzairov bazni avion koji je sinoć iz Berlina preusmjeren za Sarajevo.  Ono što je posebno zanimljivo je da je let

NAŠI DANI

Bratimile se dvije najstarije općine iz Sarajeva i Beograda

  Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić i predsjednik Gradske opštine Stari grad Beograd Marko Bastać potpisali su danas u Beogradu Sporazum o saradnji dvije najstarije gradske općine. Za

NASLIJEĐE

Inicijativa: Na ulazu u Kakanj postaviti repliku srednjovjekovne bosanske krune

  Vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo smatra da se na ulazu u Kakanj treba postaviti replika bosanske srednjovjekovne krune. -Kakanj je kraljevski grad i takva teza se temelji