Brčko: Studen Grupa predstavila poslovnu inicijativu vrijednu 500 miliona maraka

Brčko: Studen Grupa predstavila poslovnu inicijativu vrijednu 500 miliona maraka

Najveći investitor u prehrambenoj industriji Bosne i Hercegovine i najveći strani investitor u Brčko distriktu – BiH Studen Grupa predstavila je u ponedjeljak poslovnu inicijativu u vrijednosti od 500 miliona maraka koja će omogućiti potpuni rast i razvoj poslovnog ambijenta u Brčkom i kvalitet života građana Distrikta, ali i cijele regije.

Na prezentaciji naziva “Poslovna inicijativa za sveobuhvatno poboljšanje poslovnog ambijenta i standarda života u Brčko distriktu BiH” Studen Grupa predstavila je potencijale i prostor za vraćanje Brčko distrikta na kartu atraktivnih poslovnih lokacija s bogatim sadržajem, priopćeno je iz Studen Grupe.

“Ovako značajna poslovna inicijativa, koja predviđa više od 4.000 radnih mjesta i ulaganje od 500 miliona maraka moguća je samo uz međusobnu podršku i saradnju s nadležnim institucijama, koja je na kraju i ključna za ovakve projekte. Investicijska privlačnost neizostavno se svodi na jednostavnu i efikasnu saradnju stranih i domaćih investitora s funkcionalnim sistemom i stabilnim okruženjem koje omogućava brzu realizaciju poslova”, kazao je predsjednik Uprave Studen Grupe Ilija Studen.

Na prezentaciji su predstavljeni načini kako visokokvalitetni proizvodi i usluge mogu naći svoje mjesto u potencijalu koje Brčko distrikt posjeduje, a obuhvaćeni su poslovni planovi u području turizma, poljoprivredne proizvodnje, zabave, infrastrukture te procesne industrije i logistike.

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić i predsjednik Skupštine Esed Kadrić izrazili su pozitivno raspoloženje i obavezali se na maksimalnu suradnju s institucionalne strane kako bi se investicijska klima u Brčkom popravila, a predstavljeni projekti ubrzo zaživjeli, navodi se u priopćenju.

Previous Jusuf Arifagić preživio tri logora, vratio se i napravio čudo - Lani proizveo 2,8 miliona litara mlijeka
Next Nakon povratka iz Njemačke osnovao firmu: Samo mi možemo sebi poboljšati život a tako i stanje u zemlji

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

U Srebrenici prave najpristupačnije promo-kontejnere u regiji

Za manje od dvije godine od pokretanja posla u Srebrenici, „Ekonomik Grupa“ je zaposlila 34 radnika iz lokalne zajednice. Za Bojana Rankića, mladog poduzetnika koji predvodi razvoj biznisa u Srebrenici, nema

MADE IN BOSNIA-387

Podrška domaćem: Pomfrit ‘Srebreničanke’ u odabranim Bingo objektima

Najveći trgovinski lanac u BiH – Bingo, ponovo je pružio je snažnu podršku domaćoj proizvodnji. Konkrentno, radi se o kompaniji Srebreničanka čije je proizvode uključio u svoj prodajni asortiman. “Domaća proizvodnja je ključni

Ekonomija/Biznis

KALETEX iz Kalesije: Rade uniforme za njemačku i slovenačku policiju, vojsku Kosova…

Bosna i Hercegovina njeguje dugogodišnju tradiciju rada u tekstilnoj industriji, a za razvoj ove privredne grane postoji nekoliko prednosti. Blizina Evropske unije, školovana radna snaga, poštivanje rokova isporuke ugovorene robe,