Nakon novih fabrika u Bosni, firma iz Gradačca investira u  susjedstvo

Nakon novih fabrika u Bosni, firma iz Gradačca investira u susjedstvo

Nakon dvije godine od kada se pokrenula priča oko investitoranja u Babinu Gredu (RH) počeli su radovi na izgradnji nove fabrike auto dijelova TMD grupacije iz Gradačca.

-Općinski načelnik je ponosan što može javno izjaviti da se završetkom radova planira otvoriti oko 100 radnih mjesta. Otvaranje ovih radnih mjesta će imati direktan pozitivni utjecaj na približno 400 osoba jer osim radnika tu su i članovi njihovih porodica, ističu iz ove male općine ‘s druge strane Save’.

U pogonu koji će se, kako je za BiznisInfo ranije kazao direktor TMD grupacije Adem Hanić prostirati na  6.500 metara kvadratnih, proizvodnja će početi 2020. godine a do tada će radnici raditi i sticati iskustvo u TMD-ovim fabrikama u Gradačcu.

Proizvodni program biće isti kao onaj na kojem TMD već radi u svojim fabrikama u Bosni i Hercegovini gdje proizvode vanjske i unutrašnje prstenove za automobilske ležajeve za najveće svjetske proizvođače u automobilskoj industriji.

TMD Gradačac radi za vodeće svjetske proizvođače u automobilskoj industriji. Grupacija u Bosni i Hercegovini ima 4 fabrike i blizu 700 zaposlenih a ima ambiciju da do 2022. godine dostigne vrijednost izvoza od 200 miliona eura. Krajem prošle godine u Gradačcu su otvorili i novu fabriku u kojoj je posao dobio 71 radnik.

Previous Pobjeda Pezera na mitingu u Švedskoj
Next Uskoro novi trolejbusi i linija za Vogošću

You might also like

Ekonomija/Biznis

Domaći investitori pokazuju snagu: AS Group zainteresovan za kupovinu Mercatora u Bosni i Hercegovini

  Slovenski Mercator je početkom godine oglasio prodaju svojih najvećih tržnih centara u Bosni i Hercegovini, samo nekoliko mjeseci nakon što ih je ponovo preuzeo od hrvatskog Konzuma koji je

MADE IN BOSNIA-387

Iz Tuzle na tržište stižu zvučne kutije i audio sistemi domaće proizvodnje

Nakon više od 23 godine rada i iskustva sa muzičkom opremom kompanija Sar-light iz Tuzle započela je vlastitu proizvodnju zvučnih kutija i audio sistema pod brendom SAR. Kvalitet, dizajn, vrhunski

Ekonomija/Biznis

Uspješne poslovne priče: Kompanija FITS proizvodi izolaterske madrace u svrhu uštede energije

  Memnuna Čaklovica je rođena u Bratuncu, a nakon rata i izbjeglištva u Holandiji, vratila se u domovinu. Pokrenula je kompaniju “FITS” u augustu 2017. godine, čiji je fokus na