Cerić: Drago mi je što sam donijela novu medalju za Bosnu i Hercegovinu

Cerić: Drago mi je što sam donijela novu medalju za Bosnu i Hercegovinu

Ponosna sam na uspjeh i osvajanje prve medalje za Bosnu i Hercegovinu na Evropskim igrama – kazala je Feni najbolja sportašica Bosne i Hercegovine, judašica Larisa Cerić, koja je  jučer osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju na Evropskim igrama u Minsku.

Evropske igre u Minsku su se ujedno vodile i kao Evropsko judo prvenstvo za 2019. godinu, što znači da je bosanskohercegovačkoj takmičarki to ujedno bila četvrta medalja s evropskih prvenstava.

– Drago mi je što sam donijela novu medalju za Bosnu i Hercegovinu, a na uspjehu ponovo moram zahvaliti mom timu, treneru Branislavu Crnogorcu, Arijani Jahi i svim sparing partnerima s kojima sam se pripremala za takmičenje – kazala je Cerić u izjavi za Fenu.

Cerić je u borbi za zlato izgubila od domaće takmičarke Maryne Slutskayje, a kako kaže, odlučivale su nijanse. 

– Finalna borba je mogla otići i u moju korist da sam protivnicu uspjela oboriti. Ipak u tome nisam uspjela, ona je imala veliki motiv pred domaćom publikom, ali u svakom slučaju zadovoljna sam srebrom – podvukla je Cerić. 

Na putu do srebrene medalje bosanska predstavnica je savladala Srbijanku Milicu Žabić, Ukrajinku Galynu Tarasovu i Portugalku Rochele Nunes.

Bosanskohercegovačka reprezentativka dodaje da joj je ovaj turnir i osvojena medalja dao dodatnu snagu i motivaciju za nastavak sezone, tačnije za nadolazeće svjetsko prvenstvo na kojem će pokušati ponoviti dobar rezultat. 

Previous KCUS - Multidisciplinarnim pristupom hirurških timova spašeni majka i beba
Next BILO KUDA, “SAJGON” DRMA SVUDA

You might also like

SPORT

Bosna i Hercegovina na EP-u iza sebe ostavila mnoge karate velesile

  Bosna i Hercegovina je nedavno na Evropskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu dobila dvoje osvajača medalja. Ivan Klepić je stigao do zlata, a Ivona Ćavar do bronze. Zanimljivo

SPORT

Begović golman kola u Engleskoj

Golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Chelsea Asmir Begović našao se u timu kola Premier lige, po izboru portala Goal. Nakon što je na utakmici prvog kola Premer lige

SPORT

Lejla Tanović pobijedila na UCI C2 utrci u Beogradu

Desetostruka državna prvakinja Lejla Tanović pobjednica je UCI C2 utrke u Beogradu. Nakon što je prošle sedmice odbranila Balkanasku titulu, četvrti put zaredom, Tanović je upisala još jednu pobjedu na